fbpx
Artikkelit

Messuraportti AudioVisual 2013 13.-15.11.2013

Pro-maailman digital signaget ja lavakäyttöön mietityt kaarevat linjalähteet eivät kotoa juuri käyttökohteita löydä. Vähän pienemmän skaalan kaiuttimet, kodin valo-ohjaus ja akustiikka taas ovat asioita, joiden arvosta ei juuri voi kiistellä. Ja niitä AudioVisual Helsinki 2013 tarjoaa kävijöilleen.

Aloituskuvassa näkyy apupöytänäkin sujuvasti toimiva Precision Devicesin 24-tuumainen subbarielementti. Niitä löytyy myös Aura Audion torvisubwoofereista…

Kiinnostaisiko Genelecin G-sarja kokonaan ilman pintakäsittelyä? Minun silmääni puhdas valupinta oli suoraan sanottuna erittäin cool. Totta puhuen, olen miettinyt työkaluparin hankkimista toimistolle, niiden purkamista ja koteloiden lasikuultapuhalluttamista. Ehkä ne saisikin valmiina!

Minulle Genelec 1238A, huonekorjauksella ja DSP-filttereillä oleva versio mainiosta 1038B:stä oli messujen yksi ehdoton hitti. Sitä ehdin myös kuuntelemaan heti aamusta sen verran rauhassa, että tarkempaa tarinaa eri artikkelissa.

Innofusor tarjoaa akustointiratkaisuja, sekä vaimennusta että takaseinällä näkyviä tuoreita diffuusoreita. Lisäksi firma tuo maahan Danley Sound Labsin Unity Horn -kaiutinratkaisuja, joissa kaikki elementit keskittävät äänensä yhteen torveen. Ihan pikakuuntelun perusteella erittäin lupaavia ratkaisuja. Jos ulkonäkö vähän tökkii niin lupaan, että äänenlaadussa annetaan tasoitusta roppakaupalla.

Moderni pro-kovaääninen on kapistus, josta osaamaton ei välttämättä saa pihaustakaan ulos.

Sonyn pro-telkkarit pohjautuvat samoihin perusratkaisuihin kuin kotipelitkin. Yksi ero on HTML5-tuki, joka tarkoittaa käytännössä tv:n sisällä olevaa verkkosoitinta.

Studiotecin osastolla ollut Black Magic Pocket Cinema on erittäin kuuma uutuus. Tonnin hintainen videokamera, joka tekee erittäin kaunista jälkeä. Ja uusi firmware RAW-tuella julkistettiin eilen!

Kaikille Black Magic ei tietenkään riitä…

Akukonin repertuaariin kuuluvat niin suuret kuin pienetkin tilat. Akustiikan kovia osaajia.

Amphionin One ja Two -sarjat on suunnattu pääasiassa studioihin vaikka ovat ne koteihinkin sujuvasti kelvanneet. Kun toimitusjohtaja Anssi Hyvönen kuuli, että poimin messuilta ideoita kotikäyttäjille, hän ehdotti taustalla olevia mikrofoneja karaoke-käyttöön. Tietysti, ehkä tuollainen tekisi minunkin äänestäni vähemmän kivuliaan.

Isompaa Danleyn Unity Hornia. Katosta roikkuva oli arkkupakastimen kokoluokkaa. Äänenpaineresurssit ovat sellaiset, että yksi tälläinen Espoossa pitäisi Helsingin musiikissa sujuvasti.

Aura Audion pro-mallia pilkottuna. Ilmeisesti kyse ei ollut CNC:n väärästä ohjelmoinnista vaan tarkoituksellisesta rakenteen esittelystä.

Pieni, vaatimaton ja kevyt. Pieni, vaatimaton ja kevyt, joka tarjoaa 2kW kumpaankin kanavaan. Modernit hyvät vahvistimet ovat aika hiton kivoja.

Oikealla jo testatut Aura Audio F3 -kaiuttimet, vasemmalla pienempi F1, jonka testi tulee pikapuoliin ulos.

Samsungin seinää.

Subbarielementti jumissa? Ei hätää…

Ideafix keskittyy usein kokonaisuuksiin, messuilla esillä vain valo-ohajusta.

Samsung.

Etualalla herrasmies ruskeassa paidassa, takana Danley Sound Labs -subwoofer mustassa maalissa. Jollainhan sen arkkupakastimen kokoisen pääkaiuttimen bassopää pitää hoitaa…

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap