fbpx
Artikkelit

AudioVideo.fi:n vuoden 2014 parhaat tuotteet

2014 oli taas ties kuinka monen loistavan tuotteen vuosi. Kun koko vuonna testatuista tuotteista pitäisi nostaa ne ehdottomat hitit esille, tulee eteen vaikeus. Me seulomme jo ennen testejä laitteita paljon, huonoja ei edes oteta tutkittaviksi. Ja tylsiksi osoittautuvat saavat potkun ovesta ulos. Mutta hurjalla penkomisella onnistuin supistamaan listan pienemmäksi kuin vain
kaikki testatut laitteet.

JVC DLA-X35 -videoprojektori täyttää kohtuullisella hinnalla vaativan teatteristin kaikki toiveet. X35 tukee sellaisenaan 2.40:1-kuvasuhteen valkokangasta, kuva on suoraan laatikosta nostettuna mainio ja kalibroimalla saadaan kerrassaan huiman hieno kokemus.

Geneva Model L Wireless tarjoaa kohteliaan miellyttävää äänenlaatua sekä johdolla että aptX-Bluetoothin avulla langatta. Aina tahdikas, aina ystävällinen ja yhdellä ainoalla kaapelilla – sähköjohdolla – selviävä kapistus.

Gradient Revolution on ehtinyt versioon neljä. Tämä nyt 21-vuotias älykaiutin näyttää edelleen toimivuudellaan pitkää nenää monelle kymmenen kertaa kalliimmalle.

Rakennusprojekti kotiteatteri rivarin ullakolle oli äärimmäisen suosittu. Ei ihme, teatterin tekijä Juha dokumentoi rakennusprojektin erittäin hyvin.

Linn Klimax Exakt edustaa skottilaista näkemystä musiikin välittämisen parhaasta tavasta. DSP ja kolme kilowattia tehoa per kaiutin…

Tannoy Definition Install DC12i on vallattoman ruma kaiutin. Mutta juuri karun viimeistelynsä takia se tarjoaa erinomaista ääntä vaativamman kuluttajan kotiteatteriin ilman eksoottista hintalappua.

Avantgarde Acoustic Zero 1 Yhdistää veistoksellisen ulkoasun, torvikaiuttimen hyveet ja digitaalitekniikan mahdollisuudet. Tuloksena todella kova luu omaan hintaluokkaansa.

Paradigm Studio 15

Paradigm Studio 15 -subwoofer oli tuttavuutena lähinnä hulvaton. Railakkaasti voimaa ja auktoriteettia, joka tekee kaikesta kuunneltavasta paljon aiempaa hauskempaa.

Bang & Olufsen Beoplay A9 on parin tonnin hintainen yhden laitteen hifijärjestelmä, joka pieksee sujuvasti saman hintaluokan erillislaitteet.

Ärjy-äijäsubwooferin rakennusohje on sosiaalisen median mukaan laskettuna AudioVideo.fi:n kaikkein suosituin artikkeli. Ei ihme, onhan se jo saanut yhden kanalan munattomaksi, tiputtanut kattopaneeleita alas ja ravistanut yhden refleksiputken irti liimauksistaan.

AKG K 273 Pro -kuulokkeet tarjoavat käyttömukavuudellisesti ja äänenlaadullisesti paljon hyvin kohtuullisella hintalapulla.

MRX-310, MRX-510 ja MRX-710 eli Anthemin uusi AV-viritinvahvistinmallisto tarjoaa jotain ihan erilaista kuin japanilaisvalmistajien. Ominaisuuslistalla ei keulita vaan keskitytään äänenlaatuun ja sitä tukevaan todella hyvin toimivaan huonekorjaukseen.

ProCaster DE4337H/BT on omalla alallaan yksin. AV-esivahvistin, joka ei maksa tonneja vaan 400 euroa. Ja halvasta hinnastaan huolimatta toimii mainosti.

Genelec 1238A, huonekorjauksella varustettu DSP-sydäminen kovan luokan aktiivikaiutin ei hempeile sisustusystävällisellä lookilla, mutta välittää niin musiikin kuin äänitteenkin erittäin hienosti.

Yksisilmäiset veljekset on satasen koaksiaalielementtiin pohjautuva kaiutinrakennusohje. Tulos on todella halvasta hinnastaan huolimatta hyvän kuuloinen kaiutin, jolla voi nauttia niin musiikkia kuin elokuvienkin ääniraitoja. Etenkin 12-tuumainen on ollut suosittu, se kun on näistä ehdottomasti paras. Maahantuojalta loppuvat osat sarjaan vähän väliä.

Totem Arro

Totem Arro on pienikokoinen ja ehkä vaatimattomankin oloinen kaiutin, jonka äänenlaatua on vaikea uskoa. Se toimii tarvittaessa hyvin lähellä seinää ja väite ”svengaa kuin hirvi” ei pääse tämän vauhdin kanssa edes lähelle.

B&W 805 Maserati Edition voi tuntua oudolta valinnalta listalle. Siinähän tuplataan ennestään kalliin kaiuttimen hinta normaalista poikkeavalla erikoiskäsittelyllä. Ei se jokaisen tuote olekaan, mutta sopiville ihmisille yksi Suomen kolmesta parista on se juuri oikea kaiutinpari kotiin.

Vertailutesti Behringerin Truth-monitoreista yllätti. Voittaja ei ollutkaan nauhadiskanttimalli vaan perinneversion iso kalikka. Musta, halvan näköinen ja todella hyvin soiva kaiutin, joka maksaa alle 200 euroa kappaleelta.

JBL Charge 2 edustaa ehkä kannettavien aktiivikaiuttimien hauskinta kärkeä. 150 euron hinta tekee sen mahdolliseksi monelle ja oikein (nurkkaan) sijoitettuna se täyttää isommankin tilan tuhdilla soinnillaan.

50 000 euron kotiteatteri, jonka sisustusvastaavakin kelpuuttaa. Tietysti se on Bang & Olufsenilta. Kalliin hinnan vastapainoksi saa ajatonta ja tyylikästä muotoilua sekä myös hintansa arvoisen äänen- ja kuvanlaadun.

Gradient 6.0 on kaiutin, jollaista moni ei uskalla tehdä. Se nimittäin ei välttämättä soi hyvin hifikaupan esittelytilassa. Mutta kun 6.0:n vie normaaliin suomalaiseen kerrostaloon niin se on tasan tarkkaan sitä, mitä lääkäri määrää.

Sony MDR-1A -kuulokkeet eivät ole aivan neutraalisointiset vaan musiikki kimmeltää vähän luonnollista enemmän ja basso-osasto on tuhti. Mutta ei se haittaa, MDR-1A toimii juuri siksi kaikille heille, jotka kaipaavat musiikinsa ruusunpunaisten lasien läpi.

BenQ W1070+

Benq W1070+ -videoprojektori hätkähdytti hyvän kuvanlaatunsa ja halvan hinnan yhdistelmällä. Ellet aio panostaa projektoriin montaa tonnia niin tämä kone on aivan ehdoton.

ASUS G551J on kannettava tietokone. Ei sytytä? No lue silti, miksi a) peleissä on paljon jujua ja b) miksi niitä varten juuri kannettava tietokone, se epäloogisimmalta tuntuva vaihtoehto, on mielekkäin.

Ja muistakaa, että nämä ovat vain minun poimintojani. Tuotteita, jotka ovat sykähdyttäneet minua erityisesti kuluneen vuoden aikana. Hifi on harrastus ja sinulla on täysi oikeus siihen, että saat haluta laitteilta juuri niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Eli kahlaa ihmeessä muitakin testejä läpi, sieltä voi löytyä helmiä juuri sinulle.

Tunnelmallista joulua ja riehakasta uutta vuotta sinulle, AudioVideo.fi-lukija!

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap