fbpx
Artikkelit

AudioVideo.fi:n parhaat vuonna 2013

Kun miettii vuoden 2013 juttuja, tulee heti epätoivo. Saimme testata hirvittävän määrän todella upeita tuotteita. Tottakai jotkut tarjotut menivät ensityyppien jälkeen samantien laatikoihinsa ja ovesta pihalle, mutta ei niistä sen enempää. Iso ongelma on lähinnä se, missä järjestyksessä AudioVideo.fi:n parhaita paloja käsittelisi.

Jos ei olisi musiikkia, ei näillä leluilla tekisi mitään. Ja koska musiikki jos mikä on henkilökohtainen juttu, ei minulla ole varaa jättää nostamatta yhtään levyarvostelua esille. Musiikkitoimittajamme ovat nautiskelleet monia tyylisuuntia, kukin oman tyylinsä mukaan. Niiden kaikkien listaamisen sijaan annan yhden linkin: audiovideo.fi/tagit/musiikki. Sama tilanne konserttiraporttien suhteen, joissa toimittajamme ovat eläneet tiukasti mukana: audiovideo.fi/tagit/konsertti.

Konserteissa tapaa ihmisiä, samoin messuilla. Minuun purivat ne pienemmät parhaiten. Jotkut jäivät valitettavasti omalta osaltani väliin, mutta Hyvinkään Rantasipi-hotellissa järjestetyt DIY-Hifi-messut

ja saman paikan Hyvinkää Highend tarjosivat nähtävää ja etenkin mukavaa tunnelmaa ihan kympin arvoisesti.

Ja vaikka väkeä olikin paikalla vähemmän, tunnelmaa oli myös silloin kun kävin ottamassa tyypit Ideafixin demoteatterista.

Sahajauhoaddiketeille

DIY-väelle tuli myös kaksi ihan uutta kaiutinrakennusohjetta. Kohtuullisella 350 euron hintalapulla oleva Dynamiitti mahdollistaa suuresta säteilevästä pinta-alasta nauttimisen Nitroa hillitymmällä budjetilla ja litteä seinäkaiutin Purismi, joka on minimalistinen ratkaisu niin sähköisesti kuin sisustuksessakin. Minulle ne ovat omia lapsia eli tottakai erityisen tärkeitä.

Ihan pieni juttu ei myöskään ollut Mikkelin Ammattikorkean ulkoasupiristys Nitrosäiliölle. Samalla Nitrokin sai tyypillisiin suomalaisiin asuintiloihin paremmin sopivan äänensävyn.

Tiukimmat testit

Hifi on kuitenkin laiteharrastus, ei sitä kannata kierrellä. Eli mitkä olivat ne vuoden 2013 kovimmat testatut tuotteet?

Nyt tulee ahdistus monelle valmistajalle ja maahantuojalle kun en heidän laitteitaan nosta esille. Lukijoiden kannattaa kuitenkin muistaa, että AudioVideo.fi ensin tutkii, kannattaako tehdä juttua ylipäätään ja jos ei kannata niin heittää testiin tarjotut ovesta pihalle. Kaikki Testit-otsikon alla olevat ovat siis itse asiassa suositeltavia tuotteita.

Mutta tässä ne minulle ehdottomina hitteinä vuoden aikana nousseet melkein aakkosjärjestyksessä:

Anthem Statement D2 on modernin ajan ohjelmalähde. Se on ensimmäinen kohta, jossa äänenlaatu voi heikentyä ja voi hyvänen aika, että se osaa hoitaa kaiken tehtäväkseen jätetyn loistavasti.

Bang & Olufsen Beolit 12 on ajattoman tyylikkäs kokonainen äänentoistolaitteisto yhdessä kotelossa. Beolitin äänenlaatu on niin hyvä, että se toimii kodin ainoana stereolaitteistonakin.

Cambridge Audion Blu-ray-soitin Azur 752BD tuntui minulle ensin vain välttämättömältä kapineelta. Soittimen arvo vain nousee päivä päivältä kun sitä käyttää.

Ehdottomasti hauskimpia kaiuttimia oli Duevel Enterprise. Enterprise saa aina hyvälle tuulelle ja hintalappukin on vielä kohtuullinen. Lisäksi design eroaa pirteästi normaalista jalustan päälle jätettävästä laatikosta.

Samalla tavalla hyvälle tuulelle saivat myös Linn Sekrit DSM ja Sneaky Unik. Verkkosoittimen ja vahvistimen yhdistelmä Sekrit näyttää mallia, miten highend-tuote integroituu kuluttajan kaikkeen musiikkiin (ja itseasiassa leffapuolellekin). Mitä vain ja missä vain streamaat, sen saat Linnin verkkosoittimissa soimaan. Lisäksi Sekritin ja pienten Unik-kaiuttimien yhdistelmä oli aivan vietävän menevä soundiltaan.

Kaikkein kovimpiin elämyksiin kuului kuitenkin normaalikuluttajaa kauhistuttavalla hintalapulla oleva Sony VPL-VW500ES -videoprojektori, joka on 4K-tarkkuuksinen. Neljä kertaa Full HD:n pikselimäärä siis. Mutta ei se pelkkä resoluutio, VPL-VW500ES on ylipäätään parasta kuvaa tuottava projektori, jota olen päässyt rauhassa katsomaan.

Sonyn projektoriakin kovemmalla hintalapulla, on vähintään hintansa arvoinen Genelec 1238A. Kuulin kaiutinta kahteen otteeseen ja varsinainen rauhallisissa olosuhteissa tehtävä testi on silti vielä tulevaisuutta. Silti, akustisesti erinomainen lähtökohta yhdistettynä huonekorjaukseen on puhtaasti kympin arvoinen juttu.

Minä vietän hetken joululomaa ja palaan toimistolle vuoden 2014 alussa. Siihen saakka, sukeltakaa artikkeliarkiston syövereihin ja tietysti nauttikaa joulusta ja vuodenvaihteesta kukin omien tapojenne mukaan.

Hauskaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta toivottavaa koko AudioVideo.fi:n väki.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap