fbpx
Uutiset

Genelec M-sarja on julkaistu tänään 10.4.2013

Genelecin aivan uusi M-sarja on suunnattu nimenomaan musiikkikauppoihin, mutta musiikkikaupoistahan voivat kaikki ostaa kaiuttimia. M030 ja M040 ovat M-sarjan ensimmäiset tuotteet. Kotelot ovat 100-prosenttisesti kierrätettävää luonnonkuitukomposiittia, josta puolet on puuta. Se on lujaa, akustisilta ominaisuuksiltaan mainiota, ruiskuvalettavuuden ansiosta moneen muotoon taipuvaa ja ekologista. Samoin siirtyminen D-luokan vahvistimiin vähentää sähkönkulutusta, joka on ekologiselta kannalta kannatettava teko. Se on myös käyttäjän lompakon kannalta kannatettava teko, pienempi sähkölasku nääs.

Ovatko nämä siis viherpiipertäjien ja ekohippien kaiuttimet? Eivät tietenkään. Ne ovat upouusi tuote, jossa on ajateltu hyvin monia asioita. Myös sitä, että tuotteen kokonaishiilijalanjälki on hyvin pieni. Sitä paitsi komposiittikotelo on erittäin coolin näköinen pinnaltaan.

Genelec M030, aloituskuvan parina M040:t.

Refleksiputken siirtyminen takalevystä alas aukeaviksi (kotelon kyljissä on isot refleksikanavat, samassa hengessä kuin merkin LSE-subwoofereissa) mahdollistaa sijoituksen aivan seinään kiinni. Tutut äänensävyn säädöt mahdollistavat tasapainoisen toiston sijoituksesta riippumatta. Toisaalta, G- ja 8000-sarjoista tuttua kaiuttimen kallistuksen mahdollistavaa mainiota IsoPod-jalustaa ei ole.

M030 painii samassa luokassa kuin G3 ja jo pidempään tuotannossa ollut 8030, vastaavasti M040 vertautuu suorituskyvyltään melko sujuvasti G4:n ja 8040:n kanssa. Kovin kummoista numeropäätä ei tarvita, jotta näkee selvän mahdollisuuden myös isommille ja pienemmille M-sarjan kaiuttimille.

Edit: Alunperin oletin, että pintakäsittelyvaihtoehdot ovat maalattu ja maalaamaton komposiittikotelo. Kaikki ovat maalaamattomia, pintakuviota voidaan vaihdella kotelon tekovaiheessa.

Lisätiedot:
http://www.genelec.com/music-creation/m-series/m030/overview/
http://www.genelec.com/music-creation/m-series/m040/overview-m040/

Klikkaa tästä lukeaksesi, miten Genelec M030 ja M040 vertautuvat G Three ja G Four -malleihin.

Hinnat
Genelec M030: 465 euroa kappale
Genelec M040: 700 euroa kappale
Valmistaja: Genelec

Kirjoittaja

10 Comments

 1. Millaisella aikataululla
  Millaisella aikataululla saatte uutuudet kokeiltavaksi?

  • Samu Saurama

   Varmaan heti kun niitä on
   Varmaan heti kun niitä on olemassa… Käsittääkseni tuotanto alkaa kesällä.

   • Ääh, ilkeää tuommoinen kun
    Ääh, ilkeää tuommoinen kun jotain mielenkiintoista julkaistaan, ja saatavuus kuitenkin vasta jossain tulevaisuudessa. Prozacia menee taas odotellessa. 😉

 2. Terho Savolainen

  Myöskään musta kotelo ei ole
  Myöskään musta kotelo ei ole maalattu, vaan kotelo on valmis suoraan ilman pintakäsittelyä. Eri värejä ja pintakuviointeja saadaan lisäämällä raaka-aineeseen väriainetta ja muuttamalla valmistuslämpötilaa. Terho/G

  • Samu Saurama

   Allright, kiitoksia
   Allright, kiitoksia tarkennuksesta.

 3. kokoäänialueen toistavaa
  kokoäänialueen toistavaa mallia odotellessa..

 4. Tämä M-sarja on kiinnostava
  Tämä M-sarja on kiinnostava hinnan ja audioliitäntöjen takia.
  Ilmeisesti tässä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta sijoittaa kaiutinta mikkitelineelle ruuvikiinnityksellä (kuten 8030A/B)?
  Katto/seinäsijoitus alaspäin suunnattuna on silloin hankalaa, ellei tässäkin ole jotain innovaatiota joka ei vielä näy kuvissa ja dokumentoinnissa.

  • Samu Saurama

   Olen aika varma, että
   Olen aika varma, että kiinnitysvaihtoehtoja on monia – niin seinään kuin kattoonkin. Tuntuisi hassulta, että iisalmelaiset olisivat jättäneet noin oleellisen asian pois.

   • Olutta tai kaiuttimia, ei ne
    Olutta tai kaiuttimia, ei ne iisalmelaiset hassumpia ole…
    Vakavammin ottaen: kysyin näitä M-sarjan kaiuttimien kiinnitysmahdollisuuksia Kuopion Audiosavossa, jolloin ystävällinen myyjä soitti jonnekin ja kysyi asiaa. Vastaus oli että tulossa on kaiuttimen pohjaan kiinnitettävä adapteri jolla asia hoituu.

    • Samu Saurama

     Hienoa kun selvisi, kiitos.
     Hienoa kun selvisi, kiitos.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap