fbpx
Testit

Logitech UE Boombox -kannettava Bluetooth-aktiivikaiutin testissä

Ihan ensin pitää vetää otsa pois rypystä. Tätä sulavamuotoista akku-, paristo- ja verkkovirtakäyttöistä Bluetoothilla langattomasti soiteltavaa kaiutinta ei ole meille keskiäkäisille alunperin suunniteltukaan. Senpä takia en nyt sunnuntain aamujumalanpalveluksen rytmiin verrattavaa Billie Holidayta edes ajattele testimateriaalina.

”Isin eksoottisten pikkukaiuttimien
sointi on aivan liian kuivakka,
UE Boombox voi helpottaa oloa.”

Puhelimesta nopea Bluetooth-paritus UE Boomboxin kanssa. Telefonion BT päälle, Boomboxin päästä painallus BT-napista ja muutaman sekunnin kulttua iPhone kysyy, että tälläisenkö kanssa hengataan? Jep, tälläisen. Ja sitten Spotifystä Analog Pussya.

Jyskettä…

Trance’n Roll rusahtaa mukavasti liikkeelle ja ottaa tutulla tanssiotteella kiinni selkäytimestäni, nyt mennään eikä svengata. Siis mennään 145bpm. Ok, onhan noita tiukemmallakin biitillä iskeviä ja matalammalta kouraisevia kapineita tullut vastaan, mutta tälle pitää antaa aika paljon anteeksi. Ensinnäkin peli on kannettava, akkujensa ansiosta muka jopa kymmenen tuntia. Toiseksi, hinta on 250e. Puristinen harrastaja ei saa sillä edes jalustoja kaiuttimilleen, kaapeleista puhumattakaan.

Bassoa on, sitä on tosiaan runsaasti. Boombox nököttää melkein keskellä lattiaa jakkaralla eli minimoin basson määrän (ja simuloin puisto-piknik-olosuhteita). Tuuppaamalla satiinihohtoinen putki seinustalle saadaan tietysti lisää bassoa. Ja tuuppaamalla se kotona nurkkaan, saadaan vielä lisää bassoa.

Tässä päädyssä virtaliitin, 3,5mm liitin ohjelmalähteelle, virtakytkin ja Bluetooth-parituskytkin. Toisessa päässä äänenvoimakkuussäädin.

Mikäli juniorista (sorry juniorit) isin eksoottisten pikkukaiuttimien sointi on aivan liian kuivakka ja vahvistimessa, johon ei saa koskea, ei ole edes lisäbassonappia, UE Boombox voi helpottaa oloa.

…mutta myös erottelua

Ei, ei vieläkään Billie Holidayta vaan Infected Mushroomin Dancing With Kadafi. Kappale, joka oikealla kalustolla soitettuna saa ilon kyynelet takuuvarmasti silmiin – ja lievän hengenahdistuksen, jos hanaa avaa tarpeeksi. Joten lisää volaa valmiiksi ja odottamaan biitin alkua. No ei, taktista otetta rintalastasta tämä ei ota samalla tavalla kuin 15-tuumaiset. Yllättävää, eikö vain…? Jalan se saa kuitenkin liikkeelle mainiosti eli biisin tunnelma välittyy ongelmitta.

Tässä yhteydessä on hyvä mainita, että UE Boomboxin ääni ei ole pelkkää bassopuuroa. Bassopää on tarkoituksella viritetty ylenpalttisen muhkeaksi, mutta keskialue ja diskantti toistuvat erittäin siististi ja erottelevasti biisistä toiseen.

Rinneradion Helmen kimaltavat helähdykset toistuvat kuin paremmastakin hifipömpelistä ja foni kuulostaa ihan, no, fonilta. Sitten lisäksi basson määrä saa huoneen täyttymään.

”Maksimiäänenpaine riittää
saamaan poliisin paikalle.”

Teknopulina

Tekniikkana tämä kaiken kuminan takana on kaksi puolituumaista diskanttielementtiä, kaksi kolmituumaista bassokeskiäänistä ja neljä vähän niitä pienempää passiivisäteilijää vahvistamassa bassotoistoa.

Valmistaja lupaa maksimiäänenpaineeksi 102 C-painotettua desibeliä, muttei mainitse etäisyyttä tuolle äänenpaineelle. Yhtä kaikki, kyllä tästä mekkalaa lähtee niin paljon, että bileet syntyvät aina naapurin paikalle kutsumaa poliisia myöten. Täysin riippumatta siitä, onko naapurilla kalibroitu melumittari käytössä vai ei.

Onko Logitech UE Boombox oikea kapistus ja hintaansa puolustava? Riippuu paljolti siitä, mitä sinä haluat ja tarvitset. Mikäli arvostat aikuismaisen hifistynyttä toistoa, Geneva voi olla lähempänä oikeaa. Jos taas haluat reissureppusi pieneksi ja kevyeksi, on kevyempiä ja kompaktimpiakin vaihtoehtoja tarjolla.

Mikäli roudaus on satunnaista, eikä ainakaan ylety toiselle puolelle maailmaa asti, UE Boombox täräyttää ikinuoren rumpukalvot bassobiittiin samantien mukaan. Lisäksi sen viimeistely kelpaa varmasti punavuorelaisrouvalle, speksipuoli serverin päivystäjälle ja käytön yksinkertaisuus äidillesi. Ja voihan olla, että äitisi tykkää sen bassostakin.

Lyhyesti: Kannettava ja ladattava ”mankka”, jonka basson määrä riittää varmasti.
Hinta: 249 euroa
Valmistaja: Logitech
Kirjoittaja

1 Comment

  1. Tän tahdissa on juhlittu
    Tän tahdissa on juhlittu muutamatkin juhlat, hyvin on potkua riittänyt etkoilla ja baaria vaihtaessa humalaisen karaoken tahdittajana. Äänenlaatu ja määrä yllätti ekalla kerralla, tosin kyllä se miesjoukolla on huudettu kakkoseksi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap