fbpx
Testit

Hifiman HE-400 -magnetostaattiset kuulokkeet testissä

Kuvittele vanhempi herrasmies, joka on tehnyt ja nähnyt elämässään paljon ja monenlaista. Hän ei ole teinihäslä ja saattaa vaikuttaa jopa hieman jäykältä, mutta huokuu arvokasta kokemusta ja arvovaltaa – sellainen on Hifiman HE-400 lyhyesti kuvailtuna.

”Hifiman HE-400:t
ovat hyvin helpot.”

HE-400 kuulokkeet ovat valmistajan edullisimmat magnetostaattiseen toimintaan perustuvat. Niitä edullisemapana mallistossa ovat dynaamiset HE-300:t. Nelisatasen noin neljän satasen hintalappu kertoo kaksi asiaa. Sen, että Hifiman ei ylipäätään tee kuulokkeita perushintaluokkaan ja toisaalta, että nämä ovat ihmiselle, joka oikeasti käyttää kuulokkeita paljon eli niille asetetaan myös vaatimuksia.

Räikeys loistaa poissaolollaan

HE-400:t eivät edusta eksoottista insinöörin märkää päiväunea vaan selkeää, yksinkertaista ja toimivaa mekaniikkaa. Melko jäykkä japanilainen Canare 1109 -kaapeli kiinnittyy mutterilukitteisilla liittimillä kuulokeosiin. Se on siis vaihdettavissa haluttaessa ja tarvittaessa.

Rakenne on hvin tukeva, mutta konstailematon. Kuulokejohto on lukittuva ja vaihdettava.

Ulkoisesti tummansininen metallipinta ja nahkainen panta ja pehmusteet ovat miellyttävän hillityt, jos se tyylisuunta siis sattuu viehättämään. Istuvuus on runsaasta massasta huolimatta hyvä ja säätöjen hieman ylitukeva, jopa jäykkä toiminta vahvistaa mielikuvaa arvokkuudesta. Teinien break-dance-vempulat sitten tosiaan erikseen.

Canare-kaapelin toisesta päästä löytyy pikkuplugi ja valmistaja lupaakin näiden herkkyyden riittävän kevyemmänkin kaluston perään. Mutta riittääkö, ja miten käy soundin?

Rauhallisella otteella

Aloitan erittäin hyvä-äänisellä Colorfly-soittimella. Sointi on miellyttävän rauhallinen ja uhoamaton. Läsnäoloa on sopivasti ja keskialue on erottelukykyinen, mutta ei korosta jokaista detaljia erikseen esille.

Hifiman HE-400:t ovat hyvin helpot. Sekä niin, että näitä on helppoa pitää päässä äänensä ja mukavuutensa puolesta että myös niin, että ote musiikkiin on rauhallisen helppo. Ei tiukkaa säksätystä tai ylianalyyttista kaivelua vaan musiikkia rennosti ja rauhallisesti.

Miniplugi hämää, samoin valmistajan lupaus kuulokkeiden toimivuudesta kannettavien soittimien kanssa. Nämä osoittautuivat poikkeuksellisen paljon kuulokevahvistimeen reagoiviksi.

Rauhallisuus ei tarkoita löysyyttä tai vetelyyttä, vain leppoisuutta. Metallica kulkee edelleen, samoin Herbie Hancock. Mutta voin kyllä kuvitella, että rytmimusiikkifriikki miettii jotain tiukemmin potkivaa vaihtoehtoakin kokeiluun.

Leppoisuus vaikuttaa siihenkin, että näillä voi tuutata melko kovaakin ilman, että soundi käy yhtään korville. Oli se sitten terveellistä tai ei. Monella testikappaleella Colorflysta voi avata hanan tappiin saakka. Asia, jota ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin. Josta päästään helposti siihen, että pikkuplugista huolimatta puhelimen tai muun kannettavan musiikkisoittimen voimavarat eivät välttämättä riitä HE-400:lle.

Vaikka äänenlaatu piisaisikin reissukäyttöön niin ainakin testisä käytetyn Samsung Galaxy S:n perässä äänenvoimakkuus jäi kotioloissakin hieman vajaaksi. Saati sitten, jos ympäristö olisi ollut hälyisämpi. Äänensävy sen sijaan ei juuri muuttunut kun siirryttiin Colorflystä huomattavasti kevytrakenteisempaan puhelimen kuulokevahvistimeen.

”Sykettä, sävyä ja
tunnetta ei puutu.”

Viimeinen viilaus

Koitin Hifiman HE-400:sta vielä putkitoimisen Little Dot MK II -kuulokevahvistimen kanssa. Ja silloin syttyi. Yhtäkkiä vapautunutta dynamiikkaa ja driveä oli erittäin hyvin. Alunperin hieman etäinen keskialue sai oleellisesti lisää energiaa ja intiimiä läsnäoloa ja bassopään alin rekisterikin heräsi oikeasti henkiin.

Eli kyllä, Hifiman HE-400 voi täyttää melko kovatkin laatuvaatimukset, ja lunastaa täysin hintalapun asettaman odotukset. Mutta vain oikeassa seurassa. Colorfly on toiminut erittäin korkealaatuisena kuulokevahvistimena ja ohjelmalähteenä kerta toisensa jälkeen. HE-400:n kanssa synergiaa ei vain löytynyt samalla tavalla kuin monen muun luurin. Sen sijaan halpa Little Dot -putkipeli avasi maailman, josta ei sykettä, sävyä ja tunnetta puutu.

Lyhyesti: Oikealla oheiskalustolla erittäin hyvä-ääninen kuuloke.
Hinta: 399 euroa
Maahantuoja: Agentur Tur-Pex Oy Ltd

Hifiman kauppiaasi:

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap