fbpx
Oppaat

iPad, Spotify ja USB-DAC yhteen

Kaikki irti Spotifystä iPadilla

Eräällä alan miehellä oli kuvailtu tilanne. Anti-Mode 2.0 Dual Core, yhdistetty DA-muunnin, esivahvistin ja huonekorjain, perässään Storm Audio -stereovahvistin ja Aurelia Graphica -kaiuttimet oli sen tasoinen järjestelmä, että iPadin kuulokeliitännän laatu jätti selvästi toivomisen varaa taustamusiikillakin. Ahkeran Googlaamisen jälkeen ratkaisuksi löytyi Apple iPad Camera Connection Kit, jolla iPadista saadaan digitaalisignaali suoraan Anti-Moden USB-tuloon. Äänenlaadullinen muutos on huomattavan suuri. Niin suuri, että Spotify uhkaa syrjäyttää CD-levyt kuulemma kokonaan.

Kirjoittaja

5 Comments

 1. Nyt on pakko kysäistä että
  Nyt on pakko kysäistä että miksi se ilmeisin vaihtoehto eli musiikin siirto Ipadistä Airplayn avulla langattomasti ei ollut tässä tapauksessa vahtoehto? Onko tuossa jotain jo spekseistä havaittavaa vikaa vai oletko kuuntelemalla löytänyt eroa langattoman ja langallisen siirron välillä?

  • Samu Saurama

   Anti-Mode 2.0 Dual Core ei
   Anti-Mode 2.0 Dual Core ei tue Airplayta. Airport Expressillä tai Apple TV:llä (joka tosin taitaa tehdä väkisin muunnoksen 48kHz-muotoon) homma olisi taittunut, mutta ne ovat moninkertaisesti kalliimpia kuin tuo pieni adapteri. Mac-kodissa Airplay olisi varmaan ollutkin mielessä, kaikki eivät vain ole Mac-käyttäjiä – minä olen, mutta vinkin antaja ei.

   Airplay on häviötön tiedonsiirto joten äänenlaadun heikkenemistä siinä ei tapahdu.

 2. Ok, hyvä tietää.
  Ok, hyvä tietää.

  Jotenkin vain tuntuu että tuollaisessa setissä seitsemän kympin hintaero ei olisi kynnyskysymys jos vain on tiedossa että häviötön langaton tiedonsiirto on saatavilla liittämällä AE olemassaolevaan langattomaan verkkoon. Ipadin idea on kuitenkin pitkälti käytettävyydessä ja langattomuudessa.

 3. Moi, pienenä nyanssina
  Moi, pienenä nyanssina kysyisin saako usb daceilla ladattua iPadia samalla kun se camera connection kit varaa iPadin ainoan apple lisensoidun superliittimen josta myös kyseinen laite saa virtansa? -Ja ymmärretään mikä ajatus ensimmäisenä mieleen juolahtaa, mutta vastatkaa ensin kysymykseen 😉

  • Samu Saurama

   Minulla ei valitettavasti ole
   Minulla ei valitettavasti ole tietoa, lataako USB DAC iPadia. Äkkiseltään voisi olettaa, että kyllä, mutta parempi, että pari eri DACien käyttäjää kertoo itse.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap