fbpx
Julkaisut

Singlearvostelu – Bruce Dickinson – Afterglow of Ragnarok – BMG Rights Management

Metallihehkua pimeimpiin aikoihin

Brucella on alkemistinen taito lisätä vuorokauteen tunteja. Nyt mies on nipistänyt aikaa pitkään odotetun uuden sooloalbuminsa parissa tohottamiseen. Ensimmäinen sinkku polskuttelee syvissä ja raskaissa vesissä.

Hei, olen Jari, brucedickinsonisti. Dickinson on vuodesta 1982 saakka ollut tarkassa seurannassa. Tietysti alun perin Maidenin kautta, mutta jostain syystä hänen soolouransa on ollut itselleni iso juttu. En ole kateellinen hänen miljoonilleen, enkä huikealle uralleen, tai uudesta upeasta naisystävästä. Olen aina vaan totaalisen äimistynyt, miten mies ehtii tehdä uskomattoman paljon asioita yhden elämän aikana, koko maapallo työmaanaan. Kunpa osaisin säilyttää edes poikamaisen suhtautumisen ja intohimon omiin tekemisiin vielä eläkeikäisenäkin.

Aivan kaikkea Bruce ei sentään pysty hetkessä taikomaan. Edellisestä sooloalbumista Tyranny of Soulsista on aikaa kulunut jo melkoinen määrä vuosia. Albumin piti alun perin olla kolmen legendan (Dickinson, Dio, Halford) yhteinen projekti, mutta homman kuivuttua kasaan jo alkumetreillä, levy julkaistiin pelkästään Brucen laulamana. Liekö säätäminen syönyt albumin terävyyttä, sillä se jäi loisteliaiden Accident of Birthin ja Chemical Weddingin varjoon.

Pitkään Roy Z:n kanssa kypsytelty The Mandrake Project tuntuisi ainakin tämän ensipuraisun perusteella jatkavan siitä, mihin Chemical Weddingillä jäätiin. Afterglow of Ragnarok on upeasti tuotettu ja kerrasta tajuntaan kolahtava moniulotteinen kappale, jonka rankasti rouhiva pääriffi laittaa niskat automaattisesti nykimään. Sekä 7 tuuman singleltä ja streamina kuunneltaessa ihmetystä herätti Brucen laulun alas miksaaminen. Hyvinhän mies vetää, eli ei sen takia ainakaan olisi kannattanut jyrän alle peitellä.

Bruce Dickinson
Bruce Dickinson

Singlen B-puolelta löytyy Iron Maidenin The Book of Souls-albumille ”varastama” If Eternity Should Failin alkuperäinen, varsin valmiin oloinen demoversio. The Mandrake Projectilla tullaan kuulemaan Brucen oma albumiversio kappaleesta, mutta nimellä Eternity Has Failed. Fyysisen sinkun mukana tuleva sarjakuvalehdykäinen avaa dramaattisen videon ja The Mandrake Projectin tarinaa lisää. The Mandrake Projectin salaisuus avautuu kokonaisuudessaan 1.3.2024.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap