fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Watain – Trident Wolf Eclipse – Century Media Records

Watainin logo on täydellinen. Genresidonnaisesti sitä joutuu hahmottelemaan pari kertaa, että bändin nimi avautuu. Se on pahaenteinen, oivaltava ja alaperoinen ristikin on keskelle saatu aseteltua. Samoin voisi kuvailla yhtyeen musiikkiakin. Tulikiven katkuiseksi black metalliksi sen tunnistaa ensimmäisestä sekunnista lähtien. Levyn alkuräjähdyksen, Nuclear Alchemy:n aikana aistii pahan läsnäolon.

Onneksi Watain ei ole pelkkää monotonista hakkaamista kurkkupurkkisoundeilla. Jos sen ”hirviömaski” tiputettaisiin, alta paljastuisi maukkaita riffejä, tarttuvia kertosäkeitä ja sävellyksellisiä oivalluksia. Ylivoimaisen Nuclear Alchemyn lisäksi levyltä nousee esiin synkästi rouhiva Teufelsreich, jopa melodiseksi äityvä A Throne Below, äh ei näitä pysty erottelemaan! Pientä, loppua kohden hiipivää energiatasojen laskua lukuunottamatta Trident Wolf Eclipse on upea, raivokkaan ja tummiin pukeutuneen black metal -kahjouden messu.

Lähes lahkoksi muuntunut Watain-fanilauma on varmasti hyvillään, ettei yhtyeen linja pehmene. Pikkuisen ”uskoon” taisin tulla minäkin. Annos raakana nautittua mustaa metallia tekee hyvää sielulle. No eikä tee, mutta melkoisen energialatauksen se jälkeensä jättää. ”Fire at will!”


Watain-bändi

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap