fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Unisonic – Light of Dawn – E-A-R-Music

Mikähän viidenkympin villitys Kai Hanseniin on iskenyt, kun uusimmilla Gamma Rayn ja Unisonicin levyillä kuullaan miehen parhaita heavyralleja vuosiin. Light of Dawn on Unisonicin toinen albumi ja yhtyeen oma linja on tarkentumassa. Sillä kuuluvat tietysti Helloween ja Gamma Ray-vaikutteet, mutta taitavasti naamioituina. Hansen on harrastanut ennenkin pientä ”vippailua”, niinpä nytkin muutamissa kappaleissa naamioinnin takaa pilkistävät 1980-luvun heavyklassikkoiden kaiut. Korviin kantautui melodiakulkuja ainakin Judas Priestin You Got Another Thing Comin ja Maidenin Wasted Years -kappaleista sekä soolonpätkää Eagles-hitti Hotel Californiasta.

Välillä herää kysymys, kuinka kauan tällaista traditionaalista 1980-lukulaista heavyä oikein kehdataan tehdä ja julkaista. Kai Hansen ja Michael Kiske eivät turhia murehdi, vaikka nuoret musafanit tuskin tämänkään levyn myötä raskaan rockin maailmaan ajautuvat. Eiköhän kohdeyleisö olla me 1980-luvun kulta-ajan eläneet hevarit, jotka kaipaavat silloin tällöin vanhan paketointia tuoreisiin kääreisiin.

Levyn viisi ensimmäistä kappaletta ovat säkenöivän ja energisen heavyn voittokulkua. Jostain syystä loppuolelle on ängetty useampikin nyyhkyballadi. Vaikka Michael Kiske laulaa nekin hienosti, syövät ne valitettavasti tunnelmaa, jonka alkupuolen rymistelyt mukanaan toivat.

Korvamatovaroitus! Jos kappaleen Exceptional kuuntelee kerran, se ohittuu jälkiä jättämättä, mutta parin kuuntelukerran jälkeen saatat joutua kuuntelemaan sen repeatilla. Häpeilemättömän yksinkertainen kappale leijuu kepeästi. Bassorummun tasainen jytke c-osassa takaa jalan tamppaamisen kuulijallakin ja korniuden rajoja hipova kitaramelodia kruunaa kokonaisuuden. Tee testi.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap