fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Unisonic – For the Kingdom EP – e.a.r. Music

Kuultuani pienen pätkän seuraavalle albumille tulevasta For the Kingdom -kappaleesta, kiinnostus heräsi välittömästi. Asiaan perehtyneille on turha kuvailla, miltä se kuulostaa. Niin tekijöidensä kuuloista retrometallia se on. Ainoa ihmetyksen aihe on se, että biisi ei rullaa Gamma Ray:n linjoilla, vaan kuulostaa enemmän Pink Pubbles Go Ape -albumin aikaiselta Helloweenilta. Erittäin onnistunut kappale lupailee tulevasta levystä yhtä vuoden positiivisimmista heavy-yllätyksistä.

Toinen uusi ralli, You Come Undone, on niin ikään konstailematon voimametalliryminä. Kahden uuden kappaleen perusteella on mukava huomata, että Michael Kisken ääni on jämäköitynyt vuosien saatossa ja mies viljelee onneksi välillä ärsyttävyyden puolelle mennyttä vibraattoa laulussaan nyt vähemmän.

EP:lle on otettu kahden studiokappaleen lisäksi neljä livevetoa parin vuoden takaa. Tuumailin kuuntelevani ne kerran läpi ja that`s it, mutta toisin kävi. Mahtipontisesti, tutun klassisen teoksen sävelin alkava liveosuus onkin mukaansa tempaavaa kuuneltavaa. Soitto maistuu ja Kisken repeily kertoo, että lavalla tuntuu olleen hassuttelullekin sijaa. Yhtye on kuin viisikymppisten setien päiväkerho, jolle stressi ja kyynisyys ovat kirosanoja. Lievä tuntuma on myös siitä, että saksalaista, perinteikästä panimokulttuuria pidetään jäsenien toimesta tormakasti esillä.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap