fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Ronnie James Dio Tribute (This is your life) – Ronnie James Dio Stand Up And Shout Cancer Fund/Rhino

Seitsemällä vuosikymmenellä levytyksiä tehnyt Dio on ollut mukana monella klassikkoarvoon nousseella levyllä, joten valinnan varaa kappaleissa löytyy. Vaikka osa covereista on jo vuosien takaa, niin kasaan on saatu tasalaatuinen kokoelma. Anthraxin perusvarma versio Neon Knights:ista pyyhkäisee turhat pölyt mestarin arkun päältä. Kappaleen parasta antia on laulaja Joey Belladonna, jonka lauluääneen on vuosien myötä tullut syvyyttä ja uskottavuutta. Koviksi Dio-faneiksi osoittautuneiden Tenacious D:n hörhöjen versio Last in Linesta on miesten hömppätaustaan peilaten, yllättävän vakava. Ainoastaan huilulla luriteltu soolo saattaa mennä puritanistien mielestä sketsiviihteen puolelle.

Adrenaline Mob:in Mob Rules ja Halestorm:in Straight Through the Heart jäävät kliinisiksi ja hapettomiksi alkuperäisiin verrattuna. Itselleni erittäin tärkeäksi kappaleeksi elämän varrella tullut Rainbow-klassikko The Temple of the King jää sekin kauas alkuperäisestä Scorpionsin käsittelyssä. Maannaisen Doro Peschin, Egypt (The Chains Are On) sitä vastoin onnistuu luomaan pahaenteisen ja raskaan tunnelman. Rob Halfordin tulkitsema Man On The Silver Mountain etenee verkkaisesti, pikkuisen vasemmalla kädellä miksattuna jammailuna. Yllättävän veltoksi jää kahden muun legendan, Motörheadin ja Saxonin Biff Byfordin versio Starstruckista.

Slipknot-laulaja Corey Taylorin rouhean moderni tulkinta Rainbow in the Dark-hitistä on yllättäen levyn parhaimmistoa. Myös Metallican neljän kipaleen medley on pitkästä aikaa virkeän kuuloista soitantaa Hetfieldin ja kumppaneiden suunnalta. Toivottavasti hyvä vire kestää uuden levyn nauhoituksiin saakka. Killswitch Engagen versio Holy Diverista on sekin ehtaa tavaraa. Hienoa, että bändi on sovittanut kappaleen oman näköisekseen. Samanlaista rohkeutta olisin toivonut muiltakin kokoelman artisteilta.

Kovasti tykätty Dio taisi muusikoiden keskuudessa olla, sillä niin lämpimään sävyyn levyllä musisoivat kollegat heavy rockin isähahmoa muistelevat. Varsinkin Rob Halfordin sanoissa on tunnetta pelissä:

”Suurten laulajien pitäisi tarrata ja pitää meidät otteessaan, kun he kertovat meille tarinoitaan upean musiikkinsa kautta. Legendaarisista laulajista tulee ystäviämme, vaikka me emme heitä henkilökohtaisesti tapaisikaan. Mestarilliset artistit inspiroivat, motivoivat ja rohkaisevat meitä hyviin tekoihin. Ronnie James Dio merkitsee kaikkia noita asioita minulle”.

Kiitos tuhannesti Ronnie James Dio!

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap