fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Nightwish – Élan (single) – Nuclear Blast

Toivottavasti upea(ääninen) ja loistava esiintyjä Floor Jansen on tullut Nightwishiin jäädäkseen. Fanit pidättelevät hengitystään ja toivovat, että pesti ei kaatuisi yhden levyn ja kiertueen jälkeen, sisäisiin ristiriitoihin tai muihin ulkomusiikillisiin seikkoihin. Pillipiiparin, korjaan multi-instrumentalisti Troy Donockley:n kiinnittäminen yhtyeen vakiojäseneksi ja ei-niin-kovin-rock-soittimien laajempi käyttö tuo ainakin Èlan-kappaleeseen veikeän slaavilais-suomalais-kelttiläisen soundimaailman. Jotain samaa on Blackmore`s Night:in luikutuksissa, miinus se suomalaisuus.

Raikkaampi lähestyminen puree, vaikka kapinaa ja vaarantunnetta ei koeta. Ainakin singlekappale Élan on ympäristöystävällistä ja helposti pureskeltavaa, huonommatkin rokkihampaat omaavalle. Aiempiin sinkkubiiseihin verrattuna, tyypillistä ”Holopaista” edustava Èlan löytää paikkansa Amaranthin ja Nemon välistä. Voisikohan bändin muilta jäseniltä irrota hyviä sävellyksiä, ettei yhden miehen rustaamat melodiakulut ja kappalerakenteet alkaisi jossain vaiheessa käymään liian ennalta-arvattaviksi.

Uniongelmien kanssa kamppailevaa rumpali Jukka Nevalaista tuuraava, Suomen parhaaksi metallirumpaliksi tituleerattu Kai Hahto jää ainakin näillä kahdella uudella kappaleella statistiksi. Toivotaan, että 27.3. julkaistavalla Endless Forms Most Beautiful-albumilla hänkin olisi saanut tuoda taitojaan enemmän esiin.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap