fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Kreator – Phantom Antichrist – Nuclear Blast

Välillä Kreatorilla, niin kuin monella muullakin heavybändillä, menivät hommat täysin harakoille. Grunge ja vaihtoehtorock tappoivat perinteisen heavyn lähes sukupuuttoon. Kitaristi-laulaja ja yhtyeen mastermind Mille Petrozza kertookin, että yhtye oli aivan yössä ja hajoamisen partaalla 1990-luvulla, ja sen musiikkiinkin tunkeutui outoja kokeilullisia elementtejä.

Vasta 2000-luvulla koneet ovat lähteneet taas rullaamaan rasvatummin. Jo 10 vuotta mukana olleen Waltari-kitaristi Sami Yli-Sirniön tyylikkään taitava kitarointi on tuonut kuohkeutta bändien aiemmin hieman kuivakkaaseen kakkuun.

” Levyllä on useita raakaa
voimaa sisältäviä helmiä.”

Nyt kun on sopivasti mehustettu, herkuttelu alkakoon! Maailmalta alkoi kevään mittaan kantautua huhua, että Kreatorin uusin, järjestyksessä 13. albumi tulisi olemaan yhtyeen koko uran paras. Toden totta, en muista pitkään aikaan hukanneeni ajantajua heavy-levyä kuunnellessa niin pahasti kuin Phantom Antichristin kanssa kävi. Levyllä on useita raakaa voimaa sisältäviä helmiä, jotka antavat pirusti voimaa kohdata joskus hieman vastahankaisesti omiin ajatuksiin ja odotuksiin suhtautuvan maailman. Eihän thrash-metalli (t)uhosanoituksineen ole koskaan mitään rakettitiedettä ollut, mutta jotain ihmeellistä, toisen ulottuvuuden verhoa Mille ryhmineen kuulijalle raottaa.

From Flood into Fire, täydellinen. United in Hate, täydellinen. Victory Will Come, täydellinen. Siinä kolme syytä ostaa Kreatorin uusin. Loput levyn kappeleista yltävät nekin ”hyvä” tai ”erinomainen”- sarakkeisiin. Kitarointi on mahtavaa, Millen ulosantikin on moniulotteisempi, kuin aiemmilla levyillä. Kertosäkeet ovat tarttuvia, soundipolitiikka on kunnossa. Kaikkea on!

Levy on noussut erittäin korkealle Saksan viralliselle albumilistalle. Se löytyy sijalta viisi. Tämä tarkoittaa sitä, että levyn ovat hankkineet muutkin kuin fanaattisimmat yhtyeen seuraajat. Kreatorin uusin voisi olla se levy, jonka jo kauan sitten raskaan rockin unohtaneetkin voisivat hommata. Jos joku kyseenalaistaa hankinnan (tyttöystävä, vaimo, poikakaveri, jne.) lapsellisena, niin voitte kertoa, että 41-vuotias arvostelijasetäkin pitää sitä ylivoimaisesti tämän vuoden upeimpana heavy-tapauksena.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap