fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – King Company – One for the Road – Frontiers Music SRL

King Company on rumpali Mirka Rantasen johdolla lähtenyt roadtripille miehekkäällä asenteella ja mikä parasta hyvät biisit automankassaan soiden. Ei tällä porukalla pahasti liirailtaisikaan, sillä menopelissä istuu kaikille suomalaista raskasta rokkia seuranneille tuttuja nimiä; Pasi Rantanen laulussa, Antti Wirman kitarassa, Jari Pailamo koskettimissa, Time Schleifer bassossa ja Mirka Rantanen rummuissa.

Ensimmäinen korvatuntuma on energinen kädenpuristus aikuisemman hard rockin ja nuoremman polven innosta pursuavan ilmaisun välillä. Seuraavassa syventävässä vaiheessa esille nousee tarttuvien sävellysten kaveriksi, Pasi Rantasen komea lauluääni ja Antti Wirmanin kitarointi upeine sooloineen. Mies lurittaa sydämensä pohjasta, eikä esimerkiksi Ozzyn yhtyeistä tuttujen Jake E Leen ja Zakk Wylden tekemiset ole liian kaukaa haettuja vertailukohtia. Myös bassolle ja koskettimille on annettu oma tilansa ja tasapainoinen, toista kunnioittava bändisoitto on kuultavissa kautta linjan.

Kolmas syventävä ”separointi” tuo esille nykyään yhä harvemmin rokkilevyiltä kuuluvaa muusikkoutta. Intohimo tekemisiinsä ja vuosien aikana hommattu persoonallinen, oman instrumentin hallinta vahvistavat musiikin otetta kuulijassaan. Useammalla kuuntelukerralla voimaballadi No Man´s Land, menopala Coming Back to Life ja vahvasti rytmitelty Farewell tuovat eniten hyvää oloa kehoon ja mieleen. Kokonaisuuskin toimii, jopa niin hyvin, että se ei kalpene yhtään esimerkiksi Whitesnaken Slip of the Tongue:n tai Black Sabbathin Headless Cross:in kaltaisten genren huippualbumien seurassa.

Valitettavasti varsinkin osa nuoremmasta sukupolvesta on harhautettu kauaksi King Companyn kaltaisista elämyksellisistä ja voimaannuttavista rock-jytinöistä. Mutta ei se mitään, hypätään me sedät ja tädit, sekä nuoren polven viimeiset mohikaanit tämän tyylipuhtaan rokkiletukan takapenkille ja nautitaan kyydistä.

King Company live:

2.9. Jack the Rooster, Tampere
3.9. Virgin Oil, Helsinki
10.9. Lutakko, Jyväskylä
24.9. Hevimesta, OuluKirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap