fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Ignite – A War Against You – Century Media

Kalifornian aurinko on lisännyt ekstra-annoksen vitamiineja Igniten melopunkin ja street rockin cocktailiin. Bändi rynnii jokaisen kappaleen kimppuun voimalla, joka saa rock-kansan synapsit ritisemään. Alta löytyvät videobiisit karistavat mahdolliset epäilykset hetkessä. This Is a War, mureine alkuriffeineen kaappaa heti mukaansa. Saman tekee kepeämpi, mutta hienosti tamppaava Nothing Can Stop Me. Joka ikinen kappale levyllä on voimaannuttavaa ja jopa terapeuttista (punk)rockin juhlaa.

Samoja viboja ovat levyillään tarjoilleet mm. Pennywise, Bad Religion, NOFX, Social Distortion ja The Offspring. Pesäeroa muihin puhdasverisimpiin melopunk-bändeihin Ignite ottaa rosoisemmalla riffittelyllä ja amerikan ”pomppumetallin” vahvalla poljennolla.

Tuottajan taitavuus on yksi avain albumin ”kovuuteen”. Ison kasan menestyslevyjä tuottanut Cameron Webb (mm. Motörhead, R.I.P. Lemmy!, Social Distortion, Pennywise, SUM 41.) on luonut täydelliset soundit Ignitelle. Tai melkein täydelliset, sillä bassorummun töpsähtävä ääni kummastuttaa. Se onkin melkein ainoa ”harmi” koko levyssä. Eli pienet on murheet.

Ignite

”This is just a punk rock song”, hoilasi Bad Religion hittibiisillään. Igniten tapauksessa mennään sanoista tekoihin. Yhteiskunnallisesti valveutunut bändi ei pähkäile maailman tilaa pelkästään teksteissään, vaan on aktiivisesti mukana erilaisissa luonnonsuojelujärjestöissä ja humanitäärisissä jutuissa, kuten Médecins Sans Frontières / Doctors Without Borders, Sea Shepherd Conservation Society ja Pacific Wildlife.

On helppo povata menestystä uudelleen aktivoituneelle Ignitelle ja come back -albumille. Yhtye on yhtäaikaa katu-uskottava, sopivan melodinen ja rankka. Raskaisiin metallijulkaisuihin fokusoitunut Century Media -levy-yhtiö tuo uskottavuutta metallipiireissä, joten potentiaalista kohdeyleisöäkin riittää rock, punk ja metallifaneista. Edellä mainitut ”maailmanparannushommatkin” herättävät mukavasti median kiinnostusta ja mikä hienointa, itse albumi on vaan yksinkertaisesti erittäin hyvä.

Olen viime vuodet valmistautunut siihen, että raskaan rockin albumijulkaisujen taso laskee kautta linjan alle arvostelukynnyksen, mutta mitä vielä, Ignite ampuu pessimistiset ajatukseni maatakiertävälle.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap