fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Ghost – Popestar EP – Loma Vista Recordings

Eipä pitkään aikaan ole ollutkaan näin rajusti musiikkidiggareita kahteen leiriin jakanutta bändiä. Monet metallimusiikin fanit saavat fyysisiä oireita naamaripeikkojen estottomasti pop-maailmasta napatuista melodioista ja säröttömyydestä. Vastapuoli sitä vastoin pitää Ghostia parhaimpana ja virkeimpänä bändinä parinkymmeneen vuoteen. Itse tunnustaudun olevani tykkääjien puolella ja varsinkin tämä uusi EP mahtavine soundeineen omaa ripauksen magiaa.

EP:n ainoa uusi Ghost-biisi Square Hammer on simppeleistä aineksista koostettu 1970-lukuhenkinen menopala. Mahtavalla soundimaailmalla on suuri vaikutus sen vastustamattomuuteen ja päänuppiin luikerteluun. Sen verran yksioikoista hard rockia Ghostin muukin tuotanto on, että huonoilla tai ohuilla soundeilla poljento jäisi verettömämmäksi ja helpommin sivuutettavaksi.

Uskontoteema nivoo levyn cover-versiot yhteen. Alkuperäisesittäjät (The Eurythmics, Echo and the Bunnymen jne.) kuulostavat paperilla äkkiseltään höpsöiltä, eli mistään varman päälle -heavystandardeista ei voida puhua. Jotain viehkoa spiritualistista ja surumielistä bändi näistäkin pop-kappaleista taikoo. Ainoastaan alun perin Imperietin esittämä paisuttelu Bible ei aivan lähde täyteen lentoonsa.

Heavya vai poppia, täysin laskelmoitua vai hienointa taidetta? Niin tai näin, Ghost on tullut jäädäkseen rockin mustanpuhuvalle taivaalle. Seuraava täyspitkä levykin on kuulemma tuloillaan.


Ghost-bändi

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap