fbpx
Julkaisut

Elokuva-arvostelu – Minisankarit ruohonjuuritasolla 3D (Valley of the Lost Ants) – Futurikon

Ruohonjuuritasolla lyhytelokuvat ovat TV-viihdettä parhaimmillaan. Sopivasti anarkistiset eläinhahmot värittävät elämäänsä pähkähulluilla päähänpistoilla ja ajautuvat psykedeelisiksi äityviin seikkailuihin. Seikkailu se on tämä ensimmäinen kokopitkäkin. Monissa lyhyissä jaksoissa heikompiensa puolustajana kunnostautunut leppäkerttu häärää elokuvan päätähtenä.

Juonta en lähde sen enempää paljastelemaan, mutta yhtymäkohtia esimerkiksi Taru Sormusten Herraan on nähtävissä. Hauska retromaisuus kuvanlaadussa, osa elokuvan maisemista ja liukuvat leikkaukset kohtauksesta toiseen, toivat myös ensimmäisen Star Wars-elokuvan ajatuksiini. Eläinten ”puheessa” oli myös samaa, kuin jawojen, hiekkakansan ja R2-D2:n löpinöissä.

Viewmaster

Tietokoneanimoinnin ja aidon kuvan liitto on saumatonta ja kolmiulotteisuudesta oli otettu tällä kertaa kaikki irti. Kärpäset ja muut önninkäiset tuntuivat käyvän välillä aika pitkällä salin puolella. Myös ranskalainen maaseutu ja komeat vuorimaisemat olivat komeaa katseltavaa. Ajoittain vahvat flashbackit lapsuudesta valtasivat mielen, aivan kuin olisi katsellut view-masterkuvia.

Oli ihanaa seurata lasten reaktioita elokuvan edetessä. Lähes kaikki telkkarissa nähdyt ötökät marssitettiin myös valkokankaalle ja niitä kommentoitiin mukana oleville aikuisille haltioituneena. Juuri tuollainen käytös kertoo, milloin lapsille tarkoitettu esitys on onnistunut. Syntyy aito innostuminen ja pyllyn pysyminen penkillä on vaikeaa. Oli kyseessä sitten taikuri, nukketeatteri jne. lapset vaistoavat aitouden ja sydämellisyyden. Ruohonjuuritasolla-elokuvan tekijät ovat takuulla tehneet kaikkensa, että rehellisyys ja rakkaus välittyisivät siitä.

”Ötökköleffa”on niin hyvä, että suosittelen sitä vilpittömästi kaikille elokuvan ystäville, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Se on harvinainen lasten elokuva, sillä se antaa myös aikuiselle upean elokuvaelämyksen. Lapsenomainen, itkun ja naurun sekainen innostuminen meinasi yllättää minutkin, kun kilttien muurahaisten epätoivoinen puolustustaistelu massiivista ylivoimaa vastaan sai hykerryttävän käänteen. Nyt jos koskaan, soitatte kummilapselle, pyydätte oman lapsen mukaan, menette ensitreffeille tai yllätätte kumppaninne. Ette tule pettymään!

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap