fbpx
Julkaisut

Elokuva-arvostelu – Lentsikat 2 – PLANES ”Fire & Rescue” (3D dub) – Disney

Elia-poikani (4 v) kanssa haimme leffaherkuiksi pienen pussin kuivattuja hedelmiä ja suuntasimme Mikkelin Kinolinnaan katsastamaan, mitä kivaa Dusty kavereineen tällä kertaa valkokankaalla touhuilevat. Oli mukava huomata, että 3D-lasit olivat keventyneet huomattavasti. Kun lapsillekin on omat lasit, alkoi ilta lupaavasti. Massiivisen helleaallon helliessä päämajakaupunkia, ei yleisöä suurimpaan saliin lauantai-iltana riittänyt kuin kolmen aikuisen ja neljän lapsen verran.

Elokuvassa oli ykkösosan tapaan suoraviivainen tarina. Dustylla ei vaihdelaatikko meinaa kestää ja kisat taitavat olla ohi. Kun Dusty uhmaa kohtaloaan, syttyy pieleen menneen laskun jälkeen kotilentokentälle tulipalo, eikä kentän vanha Mayday-paloauto pysty nykyasetusten mukaiseen työskentelyyn. Viranomaiset uhkaavat sulkea kentän, jos sammutuskalusto ei uudistu. Dusty päättää lähteä hakemaan pätevyyttä sammutuslentokoneeksi ja joutuu heti tositoimiin. AC/DC pauhaa ja metsäpalot sammuvat. Muutamien draamattisten vaiheiden jälkeen Dustysta tulee sankari ja lentokenttä saa jatkaa toimintaansa.

”Äänimaailmassa oli muhkeutta ja
3D-elokuvia aiemmin vaivannut
tummuus ei ollut enää häiritsevää.”

Maisemat ja uhkaavat metsäpalot oli toteutettu hienosti ja äänimaailmassakin oli muhkeutta. 3D-elokuvia aiemmin vaivannut kuvan tummuus ei ollut uudistuneen tekniikan ansiosta enää häiritsevää. Musiikki ja efektit pauhasivat sen verran kovaa, että dialogin seuraaminen oli paikoitellen hankalaa. Aku Hirviniemen veijarimainen karisma toimi hyvin Dustyn äänenä ja artikulointi oli selkeää, toisin kuin osalla elokuvan hahmoista, jotka olivat hyperventiloivia ADHD-kohkaajia.

Vaikka elokuva ei aikuiselle paljoa anna, menee puolitoistatuntinen mukavasti pikkuväen seurassa. Jälkeenpäin kysyin Elialta, mikä oli elokuvan parasta antia, niin kuulemma ennen elokuvaa tulleet mainokset. Kun kysyin oliko itse elokuva hyvä, niin olihan se, ja hienointa siinä oli kaikki. Eikä se Elian mielestä ollut pelottava eikä jännittäväkään. Minustakin seitsemän vuoden ikäraja oli yläkanttiin.

Suomenkielisissä rooleissa:
Aku Hirviniemi, Carl-Christian Rundman, Armi Toivanen, Tuomas Uusitalo, Paula Vesala, Niko Kivelä, Markku Huhtamo, Matti Onnismaa, Pertti Koivula, Anna Asunta, Antti Litja, Veeti Kallio, Riku Nieminen, Ossi Ahlapuro, Paula Vesala, Maija-Liisa Peuhu, Sulevi Peltola, Jukka Voutilainen

Kesto: 1h 23 min
Ikäraja: 7

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap