fbpx
Julkaisut

Biisinosto – Voutsa – Nyrkkisääntö

Ääntä kohti!

Suomeksi lauletun metallin tulevaisuus on turvattu. Jos Voutsan tekemiset jatkuvat nykyisen kaltaisina, ennustan, että vuoden parin sisällä kokoonpano nauttii kansallista suosiota. Uusi kappale Nyrkkisääntö pompauttaa homman seuraavalle levelille. AudioVideo kysäisi Mikko ”Voutsa” Voutilaiselta, missä mennään nyt, ja häämöttääkö lopullinen lentokorkeus pilvien yläpuolella.

Monet bändit laittavat albumi albumilta lottopallonsa koneeseen ja arpovat ne eri järjestykseen, täyspottia toivoen. Samalla silotellaan ja radioystävällistetään, hävittäen kaikki se, mitä rock`n`roll oli, ja mitä sen edelleen kuuluisi olla. Siksi on hienoa, että Voutsan yhteydessä voi käyttää sanoja vaarantunne, kapina, pidäkkeetön energia ja bändin mainitsema ryöttäisyys.

Voutsan reipasotteisen modernin metallin ja salonkelpoisempien, tarttuvien melodioiden risteytyksen on huomattu saattavan aiemmin metallimusiikkia vieroksuneita heavyn pariin. Varsinkin naisväelle bändin raisut ( ja tanssittavat) listahittien cover-versiot ovat toimineet ”sisäänheittometallina”.

Nuorison sanastoon uinut sana ”bängeri” lienee oiva ilmaisu Nyrkkisäännönkin kohdalla. Monista radioystävällisistä viisuista poiketen tämä bängeri tuottaa sähköisiä väreitä pitkin kehoa, kappaleen loppuosan murskaavuuden viimeistellessä jyrän alle jäänti.

Mikko ”Voutsa” Voutilaisen haastattelu:

Jari: Ourait. Heti kärkeen; onpas energialevelit kohdillaan biisissä ja videossa! Vaikka Nyrkkisäännön video on melko perinteinen bändisoittopätkä, niin olette saaneet siihen autenttisuutta ja vahvaa energiaa. Miten saitte itsenne ladattua asianmukaisiin fiiliksiin?

Mikko Voutsa Voutilainen
Mikko Voutsa Voutilainen

Mikko: Siihen tarvittiin kaksi asiaa. Energinen kappale ja viileä kuvaustila, haha. Toki 100% panos jokaiselta siihen päälle, niin lopputuloksen on pakko olla hyvä.

Jari: Minulla on väkevä etiäinen siitä, että Voutsa tulee nousemaan kansallisen tason bändiksi. Onko teillä tähtäin miten korkealla? Tiedän, että teidän cover-biisejä striimataan ja keikatkin vetävät paikat täyteen, eli aika hyvältä asetelmat näyttää.

Mikko: Niin mikä nyt sitten kenellekin on korkealla. Juhannuksena soitettiin loppubileet Behemothin jälkeen Nummirockissa ja se tuntui, että ollaan aivan huipulla, heh. Aina kun jotain saavuttaa, niin nälkä kasvaa. Levy ja sen tiimoilta promokiertue olisi taas seuraavaa leveliä.

Jari: Pakko kehua vielä tuota Nyrkkisääntöä. Asiaan vihkiytymättömille musanne on muiden rankkojen bändien kanssa samaan murinakarsinaan kuuluvaa, mutta en ole ainoa, joka tunnistaa ja aistii siinä nyt jotain tuoretta ja jännittävää. Miten tarkkaan mietitte Nyrkkisääntöä ja sen soundeja?

Tavoite oli saada turboahdettua väkivaltaa ja pahaa mieltä tiivistettyä biisin soundeihinkin.

Mikko: Nojoo kyllähän soundeja sai viilata, että saatiin tarpeeksi ryöttäinen kokonaisuus. Onneksi nykyteknologia mahdollistaa paljon tänä päivänä. Tavoite oli saada turboahdettua väkivaltaa ja pahaa mieltä tiivistettyä biisin soundeihinkin.

Jari: Olen kuulevinani useammankin bändin vaikuttaneen soundiinne, mutta luettele nyt muutama bändi/artisti.

Mikko: Moni sitä on sanonut, että Turmion Kätilöt kuuluu musiikissa, mutta ollaan koitettu vähän ottaa etäisyyttä ns. TK-leimaan ja hakea enemmän vaikutteita metallin ja coren alagenreistä. Tarkkakorvaiset voivat havaita pieniä kaikuja nu-metallin puolelta.

Voutsa featuring bandi

Jari: Suomen kieli taittuu hämmentävän hyvin tällaiseenkin toimitukseen. Kumma kyllä, ainakaan itselle ei tule vaivaantunut olo siitä, päinvastoin. Onko alusta saakka ollut selvää, että ensimmäisellä kotimaisella vedetään?

Mikko: Kyllä se aika lailla oli heti ajatus, että lähdetään tekemään suomeksi.

Jari: Olen rivien välistä ymmärtänyt, että mahdolliselle tulevalle albumille voi tulla yllättäviäkin elementtejä ja artistiyhteistyötä valtakunnan rajojen ulkopuoleltakin. Onko liian varhaista avata Voutsan tulevia musiikillisia linjauksia?

Mikko: Kyllä asioita on vireillä. Palataan niihin sitten, kun julkaisemme kappaleita, mitä ei mahdolliselle albumille päädy.

Jari: Kiitos synkkenevää syksyä piristävästä kappaleesta, videosta ja haastattelusta. Toivon kaikkea mukavaa Voutsan tekemisiin ja teidän elämiinne muutenkin! Haluatko lähettää terveisiä AudioVideon lukijoille?

Mikko: Toivon mukaan biisi maittoi. Ottakaahan somekanavat haltuun, sillä lisää on tulossa!

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap