fbpx
Artikkelit

Konserttiarvostelu – The Bay Strikes Back (Testament, Exodus, Death Angel) The Circus, Helsinki 10.2.2020

Näiden kolmen bändin jätkät ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta viisikymppisensä viettäneet. Audiovideon tekemässä keikkakuntotestissä selvitettiin, vieläkö thrash-veteraanien kehot tuottavat tarvittavan määrän watteja yleisön sytyttämiseen. Edellisyön myrskyisä lauttamatka Ruotsista Suomeen ei ainakaan parantanut tuloksia.

Kaiken pahan alku ja juuri oli brittiläinen Venom, jonka brutaali punkin ja metallin sekamelska aiheutti 1980-luvun alussa rajusti etenevän värähtelyn metallipiireissä ympäri maailmaa. Sana levisi pian langenneiden enkeleiden sieluja repivästä julistuksesta yhdysvaltoihinkin, ja jostain syystä suurin thrash-alkuräjähdys koettiin San Franciscon Bay Area -alueella. Metallikeskittymän kirkkaimpana tähtenä loisti hieman myöhemmin alueelle muuttanut Metallica vanavedessään nyt nähty kolmikko ja heidän kannoillaan vielä kymmeniä globaalisti nimeä tehneitä bändejä.

death-angel-2019
Death Angel

Death Angel tunnetaan energisistä keikoista, joissa hiki lentää ja soittamisen ilo tuntuu piippuhyllyllä saakka. Tavallaan niin oli nytkin, mutta edellisen yön hurja meriseikkailu näkyi ja tuntui, sillä energiatasot eivät yleisöön saakka kunnolla välittyneet. Soundien kanssa tuntui olevan myös hakemista useamman kappaleen ajan. Vasta pariin viimeisen biisin aikana yhteys bändin ja yleisön välillä iski toden teolla kipinää.

Exodus-2014
Exodus

Exoduksen marssiessa lavalle Venomin Black Metallin saattelemana yleisössä tapahtui hurja muutos. Liekö osasyynä Gary Holtin paluu Slayer-komennukselta vai mikä, mutta loppuunmyydyn The Circuksen yleisö riehaantui täysin. Niin teki merisairaudesta toipunut yhtyekin. Keski-iästä viis, jokainen yhtyeen jäsen säteili pikkupoikamaista riemua thrash-tykitykseensä uppoutuen. Setämiesten tekemisissä oli yleisönkin suupielet korviin vetävää hurttia huumoria, ei sen rässin niin kuoleman vakavaa tarvitse aina olla. Hurjat mosh pitit ja kertaalleen rysäytetty wall of death antoivat asianosaisille, bändipaitojen lisäksi, keikkamuistoina useamman makoisan kolhun ja mustelman.

Testament-2020-
Testament

Pääesiintyjän virkaa tehnyt Testament oli illan huono-onnisin joukkio. Bändin rekan oli tarkoitus tulla myöhemmällä laivalla Suomeen, mutta laivavuoro peruttiin ja yhtye oli Helsingissä pelkät päällysvaatteet mukanaan. Ei auttanut muu, kuin soitella bändikollegoilta lainatuilla soittimilla. Taustalakanan virkaakin hoiti katonrajaan hilattu T-paita! Soundit olivat Death Angelin tapaan melkoista puuroa. Varsinkin laulujen kanssa oli lähes koko keikan ajan ongelmia. Parin kipaleen jälkeen yleisökin aisti tilanteen ja tasapaksu tuuttaus latisti tunnelmaa. Uusi kappale Night of the Witch ei sekään jättänyt isompaa muistijälkeä.

Thrash-metallikeikkojen pitää olla asianmukaisen rajuja.

Thrash-metallikeikkojen pitää olla asianmukaisen rajuja. Ei riitä millään, että kappaleet rämpytellään samoilta jalansijoilta, ilman kunnon moshausta ja sinne tänne sinkoilua. Koska Exodus, Testament ja Death Angel ovat tahkonneet metalliaan lähes 40 vuotta, niin jo pelkällä karismalla kuittaantuu osa nivelrikkojen tuomasta pökkelömäisyydestä ja keskivartalon pönäköitymisestä. Nyt esiintymisiä sotki vielä se hiton myrskykin, joten siksikin jäätiin normaalista tulostasosta.

Kuntotestin tulokset.

Death Angel: Keskitaso (Maksimiteho 450 / 666 W)

Exodus: Erinomainen (Maksimiteho 620 / 666 W)

Testament: Keskitaso (Maksimiteho 450 / 666 W)

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap