fbpx
Uutiset

ViewSonic Pro9000 -videoprojektori käytännössä ikuisella laser- ja led-hybridivalonlähteellä

LED- ja laserteknologiaa yhdistävä ViewSonic Pro9000 -videotykki rikastaa väriskaalaa jopa 50 prosenttia. Lisäksi videotykin kontrastisuhde on huikea 100 000:1. Terävä ja värikylläinen täysteräväpiirtokuva (Full HD) on upeaa katsottavaa. Olipa kyse sitten peleistä, blu-ray-elokuvista tai muista mediatoistimista, ViewSonic Pro9000 mahdollistaa kirkkaan ja äärimmäisen selkeän kuvan, jota kestää katsoa isoiltakin kankailta.

ViewSonic Pro9000 on myös kestävä ja luontoystävällinen ratkaisu, sillä se ei sisällä lainkaan myrkyllistä elohopeaa. Videotykille luvataan jopa 20 000 tunnin käyttöikä, joka on jopa viisinkertainen aika perinteisiin videotykkeihin verrattuna. LED- ja laserteknologian ansiosta ViewSonic Pro9000 voidaan myös käynnistää ja sammuttaa nopeasti ilman minkäänlaista ylikuumentumisen riskiä.

Videotykin liitännät ovat monipuoliset. Kaksi HDMI-liitäntää, VGA-/komponentti- sekä komposiitti- ja S-Video-liitännät mahdollistavat monien erilaisten laitteiden liittämisen. Lisäksi sisäänrakennetut kaiuttimet tarjoavat perustason äänentoiston ilman erillisiä kaiuttimia.

Laser- ja LED-hybriditeknologia

Luonnollinen valo koostuu punaisen, vihreän ja sinisen sävyistä. Värispektristä vihreä valo kuitenkin määrittää jopa 60 prosenttia kokonaisuudesta. Kehittyneen laser- ja LED-valaistustekniikan ansiosta vihreää spektriä voidaan vahvistaa ja näin rikastaa kaikkien värien näkymistä. Värispektrejä vahvistamalla saavutetaan jopa 50 prosenttia rikkaampi väriskaala ja huikea kontrasti upealla värierottelulla ja terävällä kuvalla.

Teknologia mahdollistaa myös projektorin entistä pidemmän elinkaaren ja tarjoaa jopa 20 000 tunniksi korkeatasoista kuvantoistoa. Koska käytössä ei ole perinteistä lamppua, erillistä tuuletusta ei tarvita. Tämä myös mahdollistaa laitteen nopeamman käytön päälle kytkettäessä, jonka lisäksi videotykki voidaan myös sammuttaa käytön jälkeen ilman erillistä jäähdytysaikaa. Näin säästetään paitsi sähköä ja luontoa, saadaan myös nauttia vähemmän meluisasta katselukokemuksesta.

Saatavuus ja hinnoittelu

ViewSonic Pro9000 tulee myyntiin lokakuun aikana ja sen suositushinta on 1 999 euroa. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja: www.viewsoniceurope.com/uk/products/pro9000.htm

Kirjoittaja

3 Comments

 1. Kuinka paljon vähemmän virtaa
  Kuinka paljon vähemmän virtaa tämä tykki kuluttaa kuin perinteisellä tekniikalla toteutetut?

  • Samu Saurama

   Pro9000:lle sanotaan (kts.
   Pro9000:lle sanotaan (kts. tuo linkki valmistajan sivuille) tyypillisen sähkönkulutuksen olevan alle 186W ja Pro8200:lle max 360W. Ok, toinen on tyypillinen ja toinen max. Mutta ehkä tulos olisi noin puolet pienempi sähkönkulutus, ainakin sitä luokkaa. Tuo max. 360W 8200:lle on ihan tyypillinen kulutus eli moni muukin liikkuu about samoissa lukemissa.

 2. Mielenkiintoista nähdä joskus
  Mielenkiintoista nähdä joskus mittaukset väriavaruudesta, kun LED:eillä on ollut ongelmia spektrien kanssa. Joitakin valon taajuuksia on saattanut jopa puuttua. Suurteho LED:it vievät tehoa, jotta valovirtaa syntyy, mutta hyötysuhde ja kestävyys ovat lamppuihin verrattuna asiallisia. Hyvä kehityssuunta kuitenkin.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap