fbpx
Uutiset

Uusi entistä pienempi jalustakaiutin Aurelialta – Aniara

Aurelian Antti Louhivaara: ”Aurelia Aniara on uusi pieni jalustakaiutin, joka sijoittuu mallistossamme Magentan alapuolelle parihinnaltaan 500 euron hintaluokkaan. Aniara on selvästi Magentaa pienempi ja tämän johdosta helpommin erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuva. Aniara on tarkoitettu käytettäväksi perinteisen jalustasijoituksen lisäksi myös TV-tasolle parantamaan nykyisten litteiden televisioiden usein melko surkeaa ääntä, työpöydälle korkealuokkaiseksi tietokonekaiuttimeksi tai vaikkapa seinälle asennettavaksi studiomonitoriksi. Tätä varten Aniaran takalevyssä on 3/8” kierre seinä- tai kattokiinnitystä varten.

Aniara on toteutettu ennennäkemättömällä tavalla. Kotelo tehdään ruiskupuristamalla UPM Formi- luonnonkuitukomposiitista, joka on täysin kotimainen, kierrätettävä materiaali. UPM Formin ominaisuudet kaiuttimen materiaalina ovat lyömättömät. Olemattoman kutistuman ansiosta voidaan käyttää moninkertaista ainevahvuutta tavallisiin muovimateriaaleihin verrattuna ja komposiitin värähtelyominaisuudet ovat ylivoimaiset verrattuna tavallisiin muoveihin.

Aniaran kotelon muotoilussa on huomioitu sekä uniikki, selkeä skandinaavinen muotokieli, että akustiikan lakien määrittämät reunaehdot. Kotelon kaksoiskaarevat pinnat takaavat luontaisen muotojäykkyyden ja eteenpäin kapeneva muoto minimoi kotelon sisäiset seisovat aallot.

Tekninen toteutus noudattaa muista Aurelioista tuttua menestyskaavaa – DDC- bassoelementti tuottaa syvän, iskevän ja kokoonsa nähden uskomattoman alas ulottuvan bassotoiston ja ECW-diskanttiyksikkö heleän diskanttitoiston sekä puhtaan keskialueen, joka integroituu bassoon saumattomasti.

Aniaran parihinnat alkavat 550 eurosta ja värivalikoima on aluksi musta, valkoinen, punainen ja sininen. Myöhemmin julkistetaan myös aktiiviversio jossa suotimet on toteutettu DSP- tekniikan avulla.

Aurelia Aniara on esillä myös tulevilla Helsingin HifiEXPO messuilla 2-4.11 Messukeskuksessa Helsingissä.”

Lisätietoja puhelimitse 044-530 3935 tai sähköpostin kautta info@aurelia.fi
www.aurelia.fi
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap