fbpx
Uutiset

Takaisin lapion varteen, Ville Laihalalta S-Tool

Ville Laihiala on varmasti tuttu nimi suunnilleen kaikille kotimaisen metallimusiikin kenttää edes toisella silmällä seuraavalle. Herra toimi Sentencedin vokalistina vuodesta 1996 aina yhtyeen hautajaisiin 2005 saakka. Sentencedin lopettaessa Laihiala otti Poisonblackissa vokalistin tontin kitaristin homman lisäksi vuonna 2006. Poisonblack jäi tauolle ”toistaiseksi” syksyllä 2015, joka ahdisti minua jonkin verran. Takana oli kuusi kovaa levyä, joista viimeinen tekijöiden itsensäkin mielestä kenties paras, ja edessä.. Ei mitään?

Huolet nurkkaan, Ville Laihiala on kasannut uuden yhtyeen. S-Tool ilmoitti olemassa olostaan muutama päivä sitten ja täräytti ensimmäisen biisin julkisuuteen. Herra itse hoitaa laulun ja kitaran, toisessa kitarassa on Sami Leppikangas (Lullacry), bassossa Kimmo Hiltunen (Lullacry) ja rummuissa Aksu Hanttu (Entwine). Kappaleita on nauhoitettu legendaarisella Petraxilla muutamia ja kokonaista albumiakin on lupa odottaa. Melodioita ei kuulemma ole unohdettu, mutta luvassa on suoraviivaisempaa tykitystä, kuin Poisonblackissa.

Ehdottomasti hyviä uutisia, siis. Eikä siinä vielä kaikki, kuten TV-shopissa luvataan. Elokuun 12. päivä kauppoihin ilmestyvät Sentencedin neljä viimeistä levyä Frozen, Crimson, Cold White Light ja Funeral Album. Tietenkin vinyyleinä ja gatefold-kansissa. Kun aiemmin uudelleenjulkaistu Down on jo hyllyssä, niin elokuun jälkeen minulla on koko Laihialan aikainen Sentenced vinyylinä.

Ensimmäinen julkaisu S-Toolilta on videona ilmestynyt Shovel Man. Tanakkaa tykitystä tuhdilla saundilla. Kappale sopii varoituslaukaukseksi ja aikanaan kenties levyn avausraidaksi. Saman tien luulot pois ja paikat irti hampaista. Ainakin allekirjoittaneelle maistuu, mutta ollaanpa hetki rehellisiä: jos Ville Laihiala julkaisee levyn, jolla hän lukee Oulun seudun puhelinluetteloa -92 ääneen, minä olen ensimmäisenä tilaamassa kiekon ennakkoon. Arvon lukija voi tarkistaa oman mielipiteensä painamalla alla olevan videon pyörimään.

Teksti: Juha Poutiainen
Kuvat: S-Tool

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap