fbpx
Uutiset

SpotON Radio!

Spotify päivitti PC- ja MAC-sovelluksensa hiljattain tuoden siihen lukuisia uusia ominaisuuksia, joista yksi on artistien pohjalta luotavat ”radiokanavat”. Spotify ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi salli kanavien räätälöintiä, eikä ole lisännyt radio-ominaisuutta mobiilisoftiinsa.

Vastikään julkaistu Spotifyn musiikkikirjastoon kytkeytyvä SpotON Radio pyrkii vastaamaan näihin puutteisiin. Toistaiseksi vain iPhonelle ja iPod touchille tarjottava sovellus vaatii Spotifyn mobiilisovelluksen tavoin Premium-tilin.

Sovelluksen käyttöliittymä on yksinkertaisen tyylikäs ja toimiva. Uudet kanavat luodaan esittäjän nimellä ja sovellus toistaa ensin yhden kappaleen nimikkoesittäjältä, jota seuraa samankaltaisia kappaleita.

Asemat räätälöidään ”peukkumerkeillä”, joilla pyydetään soivan kaltaisia tai toisenlaisia kappaleita. Soivaa kappaletta voi kelata vapaasti ja siitä voi myös hypätä seuraavaan ottamatta siihen kantaa.

SpotON Radio toimi pätkimättä sekä mobiilidatayhteydellä että langattomassa lähiverkossa. Mobiiliyhteydellä bittivirta on rajattu 96 kilobittiin sekunnissa, mutta langattomassa verkossa tarjotaan Spotifyn parasta 320 kbit/s -virtaa. Äänenlaadussa ei ollut moitteen sijaa kummassakaan tapauksessa.

Myös räätälöinti tuntui tämän lyhyen kokeilun perusteella toimivan odotetusti ja sain muokattua muutaman erittäin toimivan kanavan. Vielä kun saisin luoda ja muokata kanavia useamman esittäjän tai yksittäisten kappaleiden perusteella, olisin kovin iloinen. Jäin kaipaamaan myös vaivalla luomieni kanavien synkronointia useammalle samaa tiliä käyttävälle laitteelle.

Kanavatiedoissa on linkit samankaltaisiin esittäjiin, joilla saa helposti uusia kanavia. Kanavat voi myös muuttaa Spotify-soittolistaksi, ja palata tutkimaan kanavan soittamia kappaleita.

Springworksin ja Rebel&Birdin kehittämä mobiilisovellus vaikuttaa hyvin lupaavalta ja toivon sen kehittyvän jatkossa, koska ainakin itse sain Spotify-tilaukselleni nyt huomattavasti enemmän vastinetta.

Juha Kaski

Lisätietoja: www.spoton-radio.com
www.spoton-radio.com
Saatavuus: ilmainen iPhone/iPod touch-sovellus (vaatii Spotify Premium -tilin)
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap