fbpx
Uutiset

Sennheiser Exclusive – I wear Sound 27.9.2012 – IE 800, Momentum, HDVA 600, OCX 685i

I wear sound alkoi Sennheiserin saksalaisen edustajan puheella, jonka jälkeen Suomen edustajat jatkoivat esittelemällä muotishow’ssa uudet mallit. Tuoteuutuuksia tuli jokaiseen luokkaan kuulokkeiden osalta.

Mielenkiintoisimmat tulokkaat olivat kuitenkin uudet Momentum-kuulokkeet, jotka hurmaavat uskomattoman tyylikkäällä ulkoasullaan, saksalaisen insinöörityön kädenjäljellä ja täydellisellä viimeistelyllä. Kuulokkeiden pehmusteet ovat samaa nahkaa, englantilaista Pittardia, jota esimerkiksi Bentley käyttää penkeissään. Jopa kuulokkeiden kotelo on todella hyvin tehty. Kuulokkeiden mukana toimitetaan kaksi johtoa, joista toisessa on kaukosäätö ja mikrofoni esimerkiksi Applen iPhonen käyttäjiä varten. Kaukosäädöstä onnistuvat niin kappaleiden vaihto, äänenvoimakkuuden säätö kuin puheluun vastaaminen ja lopettaminenkin. Toinen johto on ilman säätimiä esimerkiksi kotikuuntelua varten.

Toinen erittäin mielenkiintoinen uutuus on suorastaan läpimurto kuulokkeiden saralla – oletko nimittäin kuullut in-ear -kuuloketta, joka yltää highend-tasolle ja voittaa monet suuretkin kuulokkeet äänenlaadussa? IE 800 tuo ratkaisun pienten kuulokkeiden ystäville, jotka haluavat hyvää ääntä myös pienestä kuulokkeesta. Se on toteutettu vain yhdellä koko kaistan toistavalla elementillä ja on osittain avoin, mikä takaa erittäin luonnollisen äänen yhdessä avaran tilavaikutelman kanssa. Samalla avoimuus poistaa kartion tuottamaa ilmavirtausta, joka on aiheuttanut haitallista huojuntaa elementtiin. Tuo toistettava kaista kattaa muuten huikeat 5 – 46 500 hertsiä.

In-ear-kuulokkeita vaivannut masking-ilmiö, missä korvakäytävän sulkeminen kuulokkeella aiheuttaa tietyntaajuisia resonansseja on myös saatu poistettua käyttämällä absorvoivaa kaksiosaista järjestelmää. Tämä takaa hienoimpienkin nyanssien ja mustimman taustan löytymisen äänestä. Viimeistely on huippuluokkaa johtoa myöten. Runko on keraaminen ja kuulokkeet ovat Saksassa tehtyjä. Kuulokkeiden impedanssi on 24 ohmia ja painoa on vaivaiset kahdeksan grammaa. Hinnaltaan malli tulee olemaan HD800:aa edullisempi.

Muita julkistuksia tuli pelaajille suunniteltuun tuoteperheeseen, josta löytyvät sekä konsoleille, että PC:lle räätälöidyt headset-kuulokkeet, joista voi vielä valita avoimet tai suljetut mallit mieltymyksien mukaan. Mallit kantavat nimiä PC 330, PC 350 ja PC 360. Kuulokkeissa on melua vaimentavat mikrofonit, jotta ympäristön äänet eivät välity kuulijalle.

Sporttinen Adidaksen kanssa suunniteltu Adidas Sport Series -tuoteperhe uudistui myös. Mallistossa on nyt viisi erilaista nappikuuloketta, joista löytyy jokaiselle jotain. OCX 685i, CX 685 ja MX 685 -kuulokkeiden istuvuutta on paranneltu uudella Slide to Fit -järjestelmällä. Napit ovat in-ear-tyyppisiä ja korvan päälle tulee pieni sanka edistämään istuvuutta. Kuulokkeet ovat vedenpitäviä. PX 685 -mallissa on pään päälle tai taakse asetettava sanka, joka takaa hyvän istuvuuden kovemmassakin menossa. PX- sekä MX -mallit ovat suunniteltu ulkoliikuntaan, jossa myös ympäristön äänien havainnointi on tärkeää.

Tämä on Adidaksen kanssa kehitetyistä kuulokkeista toinen sukupolvi ja yhteistyö jatkuukin hedelmällisenä. Adidas ja Sennheiser ovat oikea match made -pari, sillä molemmat ovat tae laadusta, hyvästä suunnittelusta ja toimivasta toteutuksesta. Molemmat yhtiöt ovat palanneet myös juurilleen hakemaan jälleen alkuperäistä tunnelmaa nykyisiin tuotteisiin.

Esimakua saatiin myös uusista Sennheiserin valmistamista kuulokevahvistimista, jotka ovat suunniteltu erityisesti Sennheiserin highend-sarjan kumppaneiksi. Ne ovat kuitenkin niin merkittävä uutuus, että niistä on syytä kertoa omassa jutussaan myöhemmin.

Teksti: Heikki Teittinen

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap