fbpx
Uutiset

Puupintaisilta näyttävät nurkkabassoresonaattorit

Musiikin.com on ottanut valikoimiinsa bassovaimentimen, jonka ulkoasu poikkeaa selvästi perinteisistä nurkkaan asennettavista bassovaimentimista. 60cm x 100cm koko on kunnollinen, samoin 15 sentin syvyys. Vaimentimelle onkin mitattu hyvä teho keskibassoille saakka. Lopullinen teho huoneessa riippuu tietysti huoneen tilavuudesta ja vaimentimien määrästä.

Yhden bassovaimentimen hinta on 225 euroa ja päälle tulee rahti tehtaalta, joka on yhdelle resonaattorille 45 euroa ja kahdelle 55 euroa. Kimppatilaus siis taitaisi kannattaa.

Jos puupinta ei omaan silmääsi istu niin tarjolla on myös huomattava määrä muita vaihtoehtoja. Koska pintakuvio on painettu resonaattoriin, valinnanvaraa riittää. Ja vaikka puukuviot ovatkin ”vain” painettuja kuvia, niiden aitous on hämmentävä.

Lisätiedot: akustiikka-shop.com/Bassovaimennus.html

Kirjoittaja

2 Comments

 1. Varmasti hienot ja tomivat,
  Varmasti hienot ja tomivat, kun tiedot akuustiikasta on vähän hatarat, niin miten paljon näitä asenetaan huoneeseen? Katsonko kukkaroon ja tilaan sen määrän vai pitäiskö olla joki matemaattinen kaava? Valmistajan sivuilla oli neljä ja monipuoliset valikoimat pintoja, huoneet ovat erikoisia vai hoidetaanko säätö DPS:llä, tuskin jos on Ossilla myynnissä!
  Siltikin hieno tuote!

  • Samu Saurama

   Jos huone on symmetrinen
   Jos huone on symmetrinen ”kenkälaatikkomalli” niin käyttäisin noita symmetrisesti. Kahdella ainakin alkuun ja tilanne paranee basson tarkkuuden osalta ainakin siihen saakka, että joka nurkassa on kaksi päällekäin (eli kahdeksan trappia yhteensä). Ihan pieni huone (noin 15m2 tai alle) saattaa käydä yläbassoiltaan jo vaimeaksi, jos kahdeksan kappaleen jälkeen lisää trappeja vielä. Isompi tila hyötyy suuremmastakin määrästä.

   Saavutettu vaimennus menee vaimennusaineen pinta-alan ja huoneen tilavuuden suhteessa. Kun tilavuus tuplaantuu, vaaditaan samaan vaimennukseen tuplamäärä vastaavalla tavalla vaimentavaa pintaa.

   Jos huoneen joku kulma on auki eli avautuu viereiseen tilaan niin siihen ei a) tietenkään voi laittaa nurkkavaimenninta eikä b) siitä olisi hyötyäkään koska se kulma vuotaa bassot muualle.

   Niihin pariin alimpaan huonemoodiin hyväkään resonaattori ei tyypillisesti pure. Huonekorjauksella tai varta vasten mitoitetuilla riittävän isoilla resonaattoreilla sitten se ihan alin kaista.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap