fbpx
Uutiset

Naim Statement ja Q Acoustics Concept 40 -lippulaivat Bristolissa

Naim on hifivalmistajana ehtinyt kunnioitettavaan 40 vuoden ikään, merkin taival alkoi 1973. Juhlistaakseen pitkää ikäänsä ja julistaakseen osaamisensa he tuovat esille uuden Statement -malliston. Statement NAC S1 on esivahvistin ja Statement NAP S1 on monopäätevahvistin. Statement -vahvistus koostuu siis kolmesta palasta, esivahvistimesta ja kahdesta päätevahvistimesta. Paitsi, jos päätevahvistimia kaipaa useampia kuin yhden per kaiutin.

Naim sanoo, että jos Statement todetaan laboratoriomittauksissa maailman parhaaksi vahvistimeksi, he ovat vasta puolivälissä. Kuunteluhuone on se kaikkein kriittisin paikka. Vasta kun musiikinkuuntelija toteavat vahvistimen erinomaiseksi, tai ehkä maailman parhaasi, se on sitä, mitä Naimin suunnittelijat halusivat.

Salisburyn kaverit eivät siis ole liikkeellä kevyin eväin. Koska 21.2.2014 perjantaihin on vielä päivä aikaa, kiinnostuneimmat ehtivät hankkia liput Bristol Show -avajaisiin. Paikan päällä noudatetaan first come – first served -tekniikkaa eli kannattaa olla ripeä: www.naimaudio.com/news/article/statement-comes-bristol
CES-messuilla ensiesitellyt ja ensi viikonloppuna kuunneltavissa olevat Statement-mallit tulevat Naimin mukaan markkinoille heinäkuussa 2014.

Lisätiedot: www.naimaudio.com/statement

Q Acousticsin tukeva perusta

Toisen brittimerkin, Q Acousticsin, kaiuttimet ovat saaneet positiivista huomiota tarjoamalla hyvin järkevällä hintalapulla kunnollisia kaiuttimia. Concept 40 -lippulaivan ensiesittely on sekin huomenna alkavassa Bristol Showssa. Valmistaja sanoo, selkeimmän jujun tuotteessa olevan kotelon. Normaali kotelo elää aina, ja värittää ääntä.

Gelcore Construction -koteloissa on kotelo kotelon sisällä, ja resonansseja vaimentava väliaine näiden kahden kerroksen välissä. Lupaus on kotelon soimisen väheneminen kriittisellä keskialueella kuusi desibeliä ja diskanttialueella jopa 10 desibeliä.

Onhan kerrosrakenteisia koteloita ollut toki ennenkin, rakenne ei ole missään nimessä ennenkuulumaton. Sen sijaan se, että 1 390 euron kaiutinparissa käytetään tälläistä koteloa on erikoista.

Ellet ehdi lähteä Bristoliin kuuntelemaan Naim Statementia ja Q Acoustics Concept 40:ä, jälkimmäisiä tulee Suomeen jo maaliskuun puolivälissä.

Edit. Tarkennus aikatauluun, Concept 40 -kaiuttimet ovat Suomessa viikolla 11/2014.

Lisätiedot: www.qacoustics.co.uk/concept-40-hifi-speakers.htm
Maahantuoja: Kruunuradio

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap