fbpx
Uutiset

MiniDSP ja Room Eq Wizard (REW) yhteensopiviksi

Kaiutinsuunnittelu ei ole helppoa, mutta oikeilla työkaluilla siitä voi tehdä helpompaa ja paljon hauskempaa. REW eli Room Eq Wizard on erittäin suosittu ilmainen kaiutinmittausohjelmisto. Nyt sitä on mahdollista hyödyntää aktiivikaiuttimien tekemisessä niin, että REW:n mittauksien avulla tehdään valmiita suotimia kokoäänialueen kaiuttimen rakentamista varten.

MiniDSP Advanced 2-way, Advanced 2.1, Advanced 4-way sekä 2×8, 4×8, 4×10 ja 10×10 Crossovers -pluginit toimivat REW:n kanssa yhteistyössä ja MiniDSP-raudaksi käy mikä vain kyseisiä plugineja tukeva malli.

Valmistaja tarjoaa myös helppoa UMIK-1-USB-mittamikrofonia mahdollisimman yksinkertaisen mittauspaketin osaksi. Mikrofoni on kalibroitu ja sen kalibrointitiedoston voi ladata valmistajan sivuilta sarjanumeron perusteella.

minidsp_pwr-ice125
Valmispaketti

MiniDSP:läiset sanovat, että valmiista DSP:n ja päätevahvistimien yhdistelmästä on ollut todella paljon toiveita. Nyt sellainen sitten on tarjolla, PWR-ICE125.

Vahvistinasteena on IcePower ASX2 -moduuli, joka tarjoaa 2 x 140 wattia tai 1 x 450 wattia neljän ohmin kuormaan. Ohjaus sujuu lähiverkon läpi reaaliajassa ja sisääntulot ovat runsaat: analoginen balansoituna ja balansoimattomana sekä digitaalinen S/PDIF ja AES/EBU-versioina. Kytkeytyy siis jotakuinkin mihin vain järjestelmään.

PWR-ICE125 voi toimia subwoofer-vahvistimena, stereovahvistimena tai kaksitie-aktiivikaiuttimen voimanlähteenä.

Aivoina toimii ADAU1445 DSP, joka riittää 96kHz suotimiin ja tulevaisuudessa julkaistaviin FIR/IIR suotimiin huonekorjauksia varten.

Hinnat
UMIK-1-USB-mittamikrofoni: 75 dollaria
PWR-ICE125: 275 dollaria

Lisätiedot: www.minidsp.com

Kirjoittaja

2 Comments

  1. Onkos Samu päässyt vielä
    Onkos Samu päässyt vielä hypistelemään tätä moduulia? Mietin 2-tiekaiuttimen rakentamista ja tätä vahvistukseksi siihen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap