fbpx
Uutiset

Lyngdorf CD-2 -CD-soitin ylikompressoinnin pelastajaksi?

CD-formaatin kuolemasta puhutaan koko ajan kovaan ääneen. CD on kuitenkin edelleen se ainoa yleispätevä formaatti, jota voi melkoisella varmuudella soittaa minne vain menetkin. Tanskalainen RoomPerfect-huonekorjauksesta kuuluisa Lyngdorf tuokin uuden CD-soittimen, CD-2:n markkinoille. Hyvin matalalinjaisen ja pelkistetyn designin luvataan olevan valmistajan uusi visuaalinen ilme.

CD-2 on yksinkertainen myös toiminnoiltaan. Se on vain CD-soitin, ei enempää eikä vähempää. Sille eivät siis kelpaa mitkään muut kuin tavalliset CD-levyt, mutta valmistaja pyrkii soittimen kohtuullisesta hintalapusta huolimatta repimään CD-formaatin äänenlaadusta kaiken mahdollisen irti.

Erittäin tarkkaan mietitty virransyöttö on tuttua highendin maailmasta, mutta Intersample Clipping Correction -järjestelmä on uusi innovaatio. Tavallaan se sopii hyvin valmistajan imagoon. RoomPerfect kun paikkaa tehokkaasti huoneen väkisin aiheuttamia virheitä toistossa niin ICC pyrkii tekemään samaa äänitteelle, joka on tuotantovaiheessa onnistuttu pilaamaan liiallisella kompressiolla tai muuten. CD-2:n DA-muunnin on sama kuin valmistajan lippulaiva-vahvistimessa, Millenium MK IV -vahvistimessa.

Uusi CD-soitin on saatavilla tammikuussa 2013 ja sen ohjehinta on 2 390 euroa.

Klikkaa tästä lukeaksesi lisätietoja valmistajan sivuilta.

Maahantuoja: Agentur Tur-Pex Oy Ltd.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap