fbpx
Uutiset

Heco Direkt Einklang -laajakaistakaiutin liittyy mallistoon

Saksalaisvalmistaja Hecon ensimmäinen Direkt-sarjan kaiutin oli nimeltään yksinkertaisesti Heco Direkt ja se kävi testissäkin. Kymppituumaiseen bassokeskiääniseen ja pienellä metallisuuntaimella varustettuun diskanttielementtiin perustuva kaiutin sai sitten isoveljen, Heco Direkt Dreiklang -kaiuttimen. Direkt Dreiklang on kolmitie, jossa bassoelementti on 15-tuumainen, keskialue hoidetaan kahdeksantuumaisella elementillä ja diskantti on ainakin kuvien perusteella samanlainen kuin alkuperäisessä Direktissä.

Nyt Direkt-perheeseen liittyy kolmas jäsen, joka onneksemme ei ole ihan kiva ja aika söpö tietokonekaiuttimen kokoinen halpahässäkkä vaan highend-harrastajia kutkuttava malli, jossa koko äänialue toistetaan yhdellä kahdeksantuumaisella laajakaistaelementillä.

Direkt Einklang

Kuten muutkin Direkt-sarjan mallit, Direkt Einklang on bassorefleksikoteloitu ja bassotoiston alarajaksi onkin ilmoitettu kiitettävän matalalle ulottuva 32 hertsiä. Etenkin laajakaistaksi tämä on erittäin hyvä saavutus. Kaiutin on aavistuksen alkuperäistä Direkt-mallia pienempi, etulevyn mitat ovat 38,2 x 84,2 cm ja syvyyttä on 19,6 cm. Metallijalat nostavat kokonaiskorkeutta noin yhdeksän senttiä, 93,1 senttimetriin.

Direkt Einklangin sydän on tietysti se kahdeksantuumainen laajakaistaelementti. Rakenne on kaksoiskartio eli suoraan puhekelan päähän joustamattomasti liimattu pikkukartio toistaa ylädiskantille saakka siinä missä iso kartio jättäytyy hiljalleen pois siirryttäessä kohti korkeita taajuuksia. Elementin runko on kevyttä, jäykkää ja magneettisesti reagoimatonta valualumiinia. Itse kartio taas hyvin kevyttä paperia. 25-millistä puhekelaa ohjataan tuplamagneetilla joten rakenteelta voi odottaa paljon perinteistä laajakaistaa tiukempaa potkua ja parempaa bassoalueen kontrollia.

Tehonkestoksi luvataan maksimissaan 180 wattia, mutta 94 dB -herkkä kaiutin on varmasti eniten kotonaan kun vahvistimena on kohtuutehoinen putkipeli. Valmistaja suosittelee viisiwattista ja sitä tehokkaampia vahvistimia.

Mustana ja valkoisena saatava Heco Direkt Einklang maksaa 1990 euroa parilta ja on saatavilla elokuussa 2017.

Lisätiedot maahantuojalta: Hifitalo


Heco Direkt Einklang

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap