fbpx
Uutiset

Halvempi 4K-projektori Sonylta – VPL-VW300ES

Sonyn ensimmäinen puolijärjellisellä hintalapulla tehty 4K-projektori VPL-VW500ES herätti minussakin primitiivisen vahvan TAHTOOTAHTOOTAHTOO-reaktion. Vaan lompakko ei taipunut. IFA:ssa on esitelty uusi pikkuvelimalli VPL-VW300ES, joka tiputtaa hintaa ja vaikka onkin tyyppimerkinnän suhteen pienempi niin uudempana tarjoaa todennäköisesti ainakin lähes yhtä hyvää kuvaa kuin 500ES.

Netistä kaivellun tiedon mukaan 300ES:n valovoima on tipan pienempi 1500 lumenia verrattuna 500ES:n 1700 lumeniin. Se tuskin on oleellista. Dynaamisen iiriksen pois jättäminen ei sekään välttämättä kaada maailmaa, mutta 2,40:1-kuvasuhteen valkokankaan käyttäjien pitää varautua anamorfisen linssin käyttöön sillä VPL-VW300ES:ssä ei ole linssinsäädöille muistipaikkoja.

Rungoltaan VPL-VW300ES on identtinen VPL-VW500ES:n kanssa, paljolti samoin kuin aiemmin testattu VPL-HW40ES on hieman karsittu ja siksi edullisempi malli 55ES:stä.

”Dynaaminen iiris ja
linssinsiirron muistit
on karsittu pois.”

VPL-VW300ES tukee uusimpia kytkentänormeja HDMI 2.0**- ja HDCP 2.2-liitännöillä, joiden kautta käyttäjät voivat nauttia ajantasaisista 4K-sisältöpalveluista. Projektorissa on erityinen toimintatila pelaajille, jotka haluavat projektoriin mahdollisimman pienen näyttöviiveen, sekä helposti hallittavat toiminnot kodin viihdetekniikan automatisointiin. MotionFlow-kuvatekniikan ansiosta kuvan luvataan pysyvän virheettömän tarkkana myös nopeatempoisissa urheilusuorituksissa ja elokuvien toimintakohtauksissa.

VPL-VW300ES:n pieni koko ja etulevyn kautta tapahtuva jäähdytys helpottavat ja monipuolistavat asennusta. Projektorissa on 2,06-kertainen zoom-objektiivi ja laaja linssinsiirtoalue, joten katto-kiinnitys erilaisiin tiloihin onnistuu vakiokiinnikkeillä. Sisäänrakennetun 3D RF -lähettimen voimakas signaali on kantamaltaan entistä laajempi ja 3D-tahdistukseltaan vakaampi.”

VPL-VW300ES on saatavilla mustana lokakuussa 2014.

Hintaluokka on 7 000 euroa eli selvästi enemmän kuin FullHD-projektorien ainakin puolta halvemmat hinnat, mutta myös selvästi vähemmän kuin 500ES:n kymppitonnin hintalappu.

Edit: Lisätietona se, että Sonylla on tulossa Euroopanlaajuinen lanseerauskampanja. Valtuutettujen Home Cinema -jälleenmyyjien kautta saa kaupan päälle FMP-X5-4K-soittimen kaupan päälle. Soittimen saatavuus on hyvin rajoitettu eli nopeat syövät hitaat.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap