fbpx
Uutiset

Gradientilta uusi entistä edullisempi lattiakaiutin

Pitkän linjan hifiharrastajat muistelevat kaiholla Gradient Intro -kaiutinta, tuota 6,5-tuumaiseen koaksiaalielementtiin pohjautuvaa lattiakaiutinta. 1996 esitelty Intro toimi erinomaisesti suomalaisissa huoneissa tarjoten tasapainoisen äänen ja huomattavan alas ulottuvan bassotoiston.

Intron jälkeen mallistossa ei ole ollut kaksitie-lattiakaiutinta. Asia, joka on keskustelupalstojen kommenttien perusteella kaivertanut Gradientin ystäviä suunnattomasti.

Nyt on! Tai siis noin parin viikon päästä on. Sain tiedon, että lokakuun viimeisenä päivänä avautuvassa HifiExpossa on soimassa uusi Gradientin lattiakaiutin, jonka hintalappu on selvästi Evidence MK IV:tä halvempi. Atte Salmi sanoi hinnan olevan jotakuinkin samaa luokkaa kuin Gradient 5.0:n ja jalustojen. Käytettävä kaiutinelementti on todennäköisesti sama laadukas koaksiaali kuin muissakin Gradienteissa eli bassokeskiäänisen lasikuitukartion ja diskantin alumiinikalotin yhdistelmä.

Toistaiseksi kaiuttimesta ei ole tämän enempää tietoa. Heti kun kuunneltavia pareja tai edes kuvia on tarjolla, palaamme aiheeseen.

Edit: Uusi Gradient on messuviikonloppuna soimassa Helsingissä myös MR Hifissä.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap