fbpx
Uutiset

Edullinen 2.1-sarja Bang & Olufsenilta, Beoplay S8

Bang Olufsen julkaisi 2013 keväällä Beolab 14 -kaiutinsarjan, jossa pienestä koosta revitään huomattavan paljon hyvää ääntä irti. Muutaman kuukauden päästä syksyllä tarjolle tuli myös edullisempi sarja, jossa oli vain kaksi kaiutinta ja subbari. Hinta, 2400 euroa, on silti joillekin meistä musiikinystävistä liikaa. Ihan sama, onko se setti hintansa arvoinen, jos niin paljon rahaa ei vain ole.

Joten Beoplay S8 pelastamaan tilanne. Sama muoto, sama tyyli, mutta subwooferissa on vain kolme vahvistinta. 280 wattia bassolle ja kaksi 140-wattista satelliiteille, luonnollisesti viileää D-luokan B&O ICEpoweria. BeoLab 14:ssa subbari kätkee kuusi vahvistinkanavaa eli siihen saa kahdesta viiteen satelliittia kiinni. Selvää on, että ne maksavat ja laajennusvaran karsimalla saadaan hintaa alas.

Tarvittavat kaapelit sekä satelliiteille niin seinäkiinnikkeet kuin pöytäjalustatkin kuuluvat hintaan. Värivaihtoehdoista on olemassa vain se paras. Beoplay S8 on saatavana mustana, True black -sävyssä, kuten he itse asian ilmaisevat. Samoin kuin BeoLab 14:ssa, Beoplay S8:n subbarissa on kytkin, jolla se saadaan soimaan tasapainoisesti eri sijoituksissa, seinää vasten, vapaasti sijoitettuna tai nurkassa. Kytkeminen onnistuu käytännössä mihin vain äänilähteeseen.

Kompaktista koosta huolimatta valmistaja lupaa kahdeksantuumaiselle subwooferille ulottuvuuden aina 20 hertsiin saakka. Siirtyminen 2.5-tuumaisiin laajakaistaelementteihin perustuville satelliiteille tapahtuu 150 hertsin kohdalla. Bang & Olufsenin kohdalla tälläiset asiat vain ovat äärimmäisen epäoleellista. Oleellista on vain, että lopputulos on hyvin toimiva, esteettisesti miellyttävä ja käyttö sujuvan helppoa. BeoLab 14 -kokemuksieni perusteella Beoplay S8 ruksaa jokaisen kohdan tuolta lyhyeltä listalta.

Hinta: 1 199 euroa
Valmistaja: Bang & Olufsen
Lisätiedot: www.beoplay.com/s8
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap