fbpx
Testit

Tivoli Audio iPAL matkaradio testissä

Radion suunnittelija Henry Kloss halusi veneeseensä toimivan matkaradion ja suunnittelun tuloksena syntyi Tivoli Audio PAL. Mutta koska Omenat ovat in, niin myös PAL viritettiin uudelleen vastaamaan designiltaan Applen laitteiden mukaista henkeä ja nimeksi annettiin, kuinkas muutenkaan, iPAL.

Roiskevesisuojattu radio on iPAL-vaihtoehtona designiltaan Applen laitteiden rinnalle sopeutuva. Vaikka laitetta mainostetaan erityisesti Applen kannettavien soittimien kanssa yhteensopivana, ei siinä kuitenkaan ole telakointiasemaa tai laitteen ohjausta, vain 3,5mm plugiliitäntä kannettavaa soitinta varten.

”Voimakkuudensäädin
on tuntumaltaan
Model Onea parempi.”

Käyttäjää varten suunniteltu

Laitteessa on NiMH-akut, jotka kestävät mukavan pitkään. Akkujen kesto riippuu luonnollisesti käytetystä äänenvoimakkuudesta. Täyteen lataaminen ottaa noin kolme tuntia ja radio saa olla kytkettynä laturiin jatkuvasti älykkään latausautomatiikan ansiosta, eli ylilatauksen vaaraa ei ole. Etupaneelissa on vihreä valo kertomassa akkujen varaustilasta.

Takaa löytyvät 3,5-milliset plugiliitännät kuulokkeille ja kannettavalle soittimelle. Jälkimmäisellä voi tietysti kytkeä minkä vain linjatasoista signaalia antavan ohjelmalähteen radioon. Antenni sijaitsee takana ja on mallia ulosvedettävä, mikä saa sen lyhyimmässä pituudessaan piiloutumaan laitteen taakse.

Etupaneeli sisältää viritysasteikon ja kanavien viritysnupin, lähdevalitsimen, joka toimii samalla virtakytkimenä sekä voimakkuudensäätimen. Voimakkuudensäädin on tuntumaltaan Model Onea parempi, sillä säätö ei ole yhtä äkkipikainen.

Ulkokuori vaikuttaa kestävältä, joskaan ei naarmuuntumattomalta. Runko on erittäin iskunkestävää komposiittimuovia. Radiolle on saatavana lisävarusteena myös kantolaukku, joka suojelee sitä ulkoilmassa liikuttaessa hieman paremmin.

Kolme vedeltä tulpattua liitäntää. Vasemmanpuoleinen ulkopuoliselle ohjelmalähteelle, sen vieressä paikka kuulokkeille ja oikealla laturin liitäntä.
Selvät sävelet

PAL-mallin viritin on herkkä, mikä mahdollistaa heikommallakin kuuluvuudella kanavien löytymisen. Tosin kanavan löytymisestä laite ei anna muuta indikaatiota kuin radiotoimittajan äänen. Tarkka haku täytyy siis tehdä puhtaasti korvakuulolta. Ääni radion kaiuttimesta on selkeä, eikä se juuri säröydy kovemmallakaan äänenvoimakkuudella.

Bassopuoli PAL:ssa jää Model One -veljestään astetta ohuemmaksi, mutta muuten sävy on kohtalaisen tasapainoinen. Ääni on kokonaisuutena luonnollinen, ja tuntuu, että soundipuoli on suunniteltu toimimaan parhaiten pelkkää puhetta kuunneltaessa.

Radio on nappivalinta Applen tyylisuunnasta pitävälle, joka haluaa pysyä samanhenkisessä designissä myös muiden merkkien laitteiden kanssa tinkimättä laadusta. PALia on ilo käyttää, eikä se reissussa rähjäänny.

Edit: Pintakäsittely ja käpälätuntuma hämäsivät uskottavasti. PAL-radion kuori ei ole alumiinia, kuten väitimme, vaan tukevaa komposiittimuovia. 249 euron hinta on iPAL-mallille, perus-KAVERI on kolmekymppiä edullisempi.

Lyhyesti: Kohtuukompakti roisketiivis akkuradio, jota on ilo kuunnella.
Hinnat
PAL: 219 euroa
iPAL: 249 euroa
Maahantuoja: TA Distribution Finland Oy
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap