fbpx
Testit

SMSL SA-S3 minivahvistin testissä

Tarvitsetko tietokoneen kaveriksi mahdollisimman pienen vahvistimen? Tai matkakäyttöön, tai mihin hyvänsä muualle, jossa pieni koko on oleellista. Tässä on yksi vaihtoehto.

Nettikama.fi:n myymä SMSL SA-S3 on kolmisen senttiä korkea stereovahvistin, joka vie pöytäpintaa postikortin verran. Ellei se olisi joka suhteessa hyvin viimeistelty ja toiminnoiltaan erittäin jämäkkä, siihen olisi hyvin vaikeaa suhtautua mitenkään vakavasti.
”Luvattu 25 wattia
ei tunnu aivan
tuulesta temmatulta.”

Volumenupissa on kunnollinen tuntuma ja virtakytkimen naksautus tuottaa mielihyvää. Vahvistimen takaa löytyy nippu tukevia kullattuja liittimiä ja viimeisenä silauksena on volumenupin takana hohtava sininen valo – pidit sitten siitä tai et.

Valitse kaiuttimet oikein

Kytkin johdot SMSL:n perään ja mietin, että mitäköhän tästä seuraa – 85 euron vahvistin. Kaiuttimina olivat samaan aikaan testissä olevat pehmeäsointiset ja epäherkät (lue: tehosyöpöt) Dynaudio DM 2/6:t.

Bassopään potku olisi saanut olla napakampikin ja keskialueella oli selvästi pientä kovasävyisyyttä. Näin siis verrattuna 50 kertaa kalliimpaan Lyngdorf TDAI2200 -vahvistimeen. Hinta huomioiden pikkuisen puutteet tuntuivat aika mitättömiltä.

Skarpimpisointisen kaiuttimen kanssa SMLS alkoi kuulostaa räikeältä. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, halvan minivahvistimen seuraksi pitää oikeasti valita hyvin sopivat kaiuttimet. Mikä hyvänsä säksättävä saippualaatikko ei tuota hyvää lopputulosta.

Etenkin edullisen hintaluokan yksielementtiset laajakaistakaiuttimet tuppaavat olemaan sen verran luonnostaan räväkkiä keskialueelta, että en uskaltaisi suositella liittoa.

Tukevat naparuuvit kaiuttimille ja hyvät RCA-liittimet ohjelmalähteelle.

Luvattu 25 wattia ei tunnu aivan tuulesta temmatulta sillä mainitulla tehosyöpöllä kaiuttimella sai isoon ja vaimeaksi akustoituun olohuoneeseen ihan bileiltaankin riittävän äänenpaineen.

Vai aivan täydellinen?

Sanoin otsikossa tätä lähes täydelliseksi. Ok, äänenlaadussa on pientä huomautettavaa, mutta oikealla kaiutinvalinnalla pieni lisäterä tuo vain positiivista elävyyttä.

Se varsinaisesti harmittava puute on vain yksi tuloliitäntä. SMSL:n ei saa kiinni useampaa ohjelmalähdettä yhtä aikaa ja ainakaan minun pinnani ei suosi piuhojen nyppimistä.

Mutta, ottaen huomioon vahvistimen todella pienen koon, on selvää, ettei 3 x 10 -senttisessä takalevyssä ole kovin isolle liitinarsenaalille tilaa. Nyt kunnolliset kaiutinterminaalit ja kaksi tukevaa RCA-liittimet haukkaavat koko takapuolen. Vaihtoehto olisi käyttää jotain epämiellyttäviä rimpulaliittimiä. Mieluummin kuitenkin näin. Hinta huomioiden on vaikea ajatella, mitä olisi voitu tehdä paremmin.

Lyhyesti: Ultrapieni stereovahvistin olemattomalla hinnalla.
Hinta: 85 euroa
Mitat: 10 x 15 x 3 cm
Maahantuoja: Deware Oy, Nettikama.fi
Kirjoittaja

6 Comments

  • Samu Saurama

   Jep. Simppeli RCA-jakaja
   Jep. Simppeli RCA-jakaja toimii hyvin.

 1. viskisieppo

  Itse hommasin kohta vuosi
  Itse hommasin kohta vuosi sitten musiikin.comista Aune minivahvaimen ja dac – muuntimen. Kyllä pienestäkin iloa riittää pitkäksi aikaa ja neljänkymmenen neliön kämpässä seinät notkuu jos hanaa avaa reippaammin, siitä huolimatta että kajauttimina hieman epäherkät Dynavoicet.
  Aunessakaan ei ole kuin kaksi tuloliitäntää, mutta dac-muunnin laajentaa kapasiteettia. CD- soitin, pelitietokone ja se muuhun viihteeseen tarkotettu tietokone mahtuvat kaikki signaalia syöttämään.

  • Samu Saurama

   Minä kuuntelin pikaisesti
   Minä kuuntelin pikaisesti Aunea ja se oli kyllä aika hauska. Pitäisi ehkä ottaa tarkempaankin tutkimukseen.

   • viskisieppo

    Itse ainaki tykkäilen
    Itse ainaki tykkäilen kovastikin eläväisestä soundista mitä tämä pikkunen pukkaa ilmoille. Voisin kuvitella että joku herkempi tapaus kaiuttimina sopis vielä paremmin tähän settiin jatkoksi.

 2. Oletko mahdollisesti
  Oletko mahdollisesti kokeillut dynamiitin/nitron eteen tätä?

Share via
Copy link
Powered by Social Snap