fbpx
Testit

Logitech Squeezebox Touch verkkosoitin testissä

Musiikin siirtäminen digitaalisesti ja langattomasti verkon yli ei ole koskaan ollut näin hauskaa, siistiä ja helppoa samaan aikaan. Tästä pitää huolen Logitech Squeezebox Touch, hifistynein malli tunnetussa Squeezebox-sarjassa. Hinnaltaan se pyörii samassa luokassa kuin muut Squeezebox tuotteet, noin 300 euroa.

Laite kykenee toistamaan musiikkia tietokoneelta ja verkkokovalevyltä joko langattoman tai langallisen verkon välityksellä sekä ulkoiselta kovalevyltä USB-liitäntänsä kautta.”Radiolähetyksiäkin
on pitkästä aikaa
ilo kuunnella.”
Squeezebox Touch on ehdottomasti varteenotettava kandidaatti ihmisille, jotka kaipaavat musiikin monihuonejärjestelmää sekä arvostavat tyylikkyyttä ja käyttömukavuutta.

Tyylikkyys ja mukavuus…

Itse laite on erittäin hyvännäköinen ja sen luulisi saavan vihreätä valoa myös kauniimmalta osapuolelta. 4,3 tuumainen kosketusnäyttö pitää huolen nykyaikaisesta ja trendikkäästä ulkonäöstä, joka mustassa kuoressaan suorastaan vaatii esille laittoa. Käyttömukavuuskin on hyvää luokkaa. Vaikka kosketusnäyttö ei olekkaan kaikista nopein, ei sen kanssa hermojaan menetä.

Pitkät piuhat eli kosketusnäyttö vieressä on kaukosäädintä parempi ratkaisu.

Asentaminen ei voisi olla helpompaa. Jopa miehetkin, jotka eivät ikinä lue käyttöopasta, saavat musiikin soimaan ilman insinöörin papereita. Musiikin ulos saaminen Touchista kesti paketin avaamisen jälkeen 10 minuuttia. Laite vaatii internetistä ladattavan ohjelman asentamisen tietokoneelle, jolla pystyy ohjaamaan laitetta selaimen kautta kaukosäätimen lisäksi. Laitetta on myös mahdollista ohjata älypuhelimilla, iPod Touchilla ja iPadilla.

Kosketusnäytöllinen Touch liitetään joko vahvistimeen tai erilliseen DA-muuntimeen. Tämä tavallaan tappaa kosketusnäytön tarpeellisuuden, ellei soitinta ole mahdollista sijoittaa suoraan kuuntelupaikan viereen. Pitkät piuhat olisivat siis kirjaimellisesti tarpeen.

…äänenlaatua unohtamatta

Mitä voi odottaa äänenlaadulta, jos monipuolisilla ominaisuuksilla, kosketusnäytöllä, sisäänrakennetulla Wi-Fi:lla ja tyylikkäällä ulkokuorella varustetulla laitteella on hintaa noin 300 euroa? Ei hirveästi, mutta siinä piileekiin Touchin paras yllätys. Se innostaa ja rohkaisee kuuntelemaan. Heti ensimmäisten kappaleiden aikana se pyyhkii negatiiviset odotukset pois kuuntelijalta ja haastoi heittämään parhaimmat testikappaleensa kehään. Niitä kuunnellessa ei voi muuta kuin hymyillä.

Touch kykenee soittamaan 24bit/96khz musiikkitiedostoja, joten mustan kullan, eli vinyylin, fiilistelijätkin voivat hypätä digitaalisen musiikin maailmaan. Laitteen digitaalinen ulosanti on parempi vaihtoehto, jos omistaa tarvittavat oheislaitteet. Analoginenkin puoli on loistava tähän hintaan ja parempi kuin perustason blu-ray- ja dvd-soittimissa.

Radiolähetyksiäkin on pitkästä aikaa ilo kuunnella, sillä jos ei kotimainen valikoima miellytä korvaa niin ulkomailta kyllä löytyy parempia vaihtoehtoja, sekä musiikin että laadun puolesta. Esimerkiksi Staff Recommends-osiosta löytyy useita helmiä ja Linn-brändin omat kanavat ovat erittäin hyviä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin
Äänenlaatu on varsin hyvä, mutta digianto mahdollistaa ulkoisen DA-muuntimen

Logitech on onnistunut luomaan harvinaisen laitteen viihde-elektroniikan markkinoilla. Tuotteen, joka käy kaikille ja jossa yhdistyy kaikki olennainen. Se on tavallaan digitaalisen musiikin Sveitsin armeijan linkkuveitsi. Siitä löytyy ulkonäkö, äänenlaatu, käyttömukavuus ja hauskuus. Myös innokkaimmille harrastajille löytyy lukuisia modaus mahdollisuuksia. Mitä muuta voi enää pyytää?

Meillä kauniimpi osapuoli yleensä pudistelee päätänsä ja kysyy milloin laitteet lähtee takaisin. Ensimmäistä kertaa pää meni kuin Koneen hissi ja kysymyskin vaihtui: ’’Mä haluun tollasen, milloin se tulee?’’

Lyhyesti: Helppokäyttöinen ja hyvä-ääninen verkkosoitin kohtuusummalla.
Hinta: 299 euroa
Valmistaja: Logitech
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap