fbpx
Testit

Klipsch The Three Google Assistant -Bluetooth-Chromecast-pöytäradio testissä

Retro vai tuore tuulahdus?
Klipsch The Three aloitus

Riippumatta siitä, pidätkö ääniohjausmahdollisuutta hyvänä vai pelottavana asiana, The Three with Google Assistant yllättää positiivisesti soundillaan ja viehättää ulkoasullaan.

Se, että pöytäradio aloittaa (englanniksi tosin) kertomalla olevansa Google Assistant, jolta voin kysellä asioita ja pyytää sitä tekemään juttuja, on aika pelottavaa. Vai monessako scifi-pätkässä homma on mennyt sujuvasti… No, onneksi Googlen ääniapurilla terästetty Klipsch The Three osaa myös soittaa musiikkia, ellet halua keskustella säästä tai potkupallotuloksista radiosi kanssa.

Alkuperäinen The Three oli ulkonäöltään korostetun amerikkalainen. Tämä Kolmosen toinen tuleminen paljastaa periaatteessa samannäköisen kaiuttimen, mutta puupinnan sävy on kevyempi ja tyylikäs harmaa kangas on yhtä aikaa arvokkaan ja kuitenkin sopivan raikkaan näköinen. Tulos on, että en ihmettelisi, jos tämän sävyisiä Klipschejä näkyisi joskus sisustusjulkaisuissakin.

Klipsch The Three
Klipsch The Three yhdistää miellyttävän puun tunnun ja laadukkaan kangaspinnan.

Asiallista perinnetekniikkaa ja moderni säväys

Google Assistant vaatii toistaiseksi sen, että puhelimessa, jolla kaiuttimen asennus tehdään, on valittu kieleksi englanti. Se riittää, että kieli on englanti asennuksen ajan eli ennen ja jälkeen voit pitää normaalisti ruotsia valittuna. Jossain vaiheessa Google päivittää Chromecastin niin, että asennus voidaan hoitaa myös toisella tai jopa ensimmäisellä kotimaisella.

Mitä kaikkea Google Assistant pystyy tekemään, on sen verran laaja aihepiiri, että tämän testin puitteissa sitä ei pysty käsittelemään. Uteliaimmat voivat toki kurkistaa varovasti aiheeseen intternetissä: https://assistant.google.com/

The Three Google Assistant -kaiuttimen tekniikka on periaatteessa yhteen koteloon pakattuna kaksi satelliittikaiutinta ja subwoofer eli 2.1-järjestelmä. 57-milliset laajakaistaelementit hoitavat oleellisen osan äänialueesta ja subwoofer on 5,25-tuumainen, jonka refleksiviritys on hoidettu kotelon päädyissä olevilla 5,25-tuumaisilla passiivielementeillä. Bassotoiston sanotaan ulottuvan jopa 45 hertsiin saakka eli samoille kieppeille kuin joillain valmistajilla erilliset The Threetä paljon kookkaammat subwooferit.

Klipsch The Three
Klipsch The Threessä ei liitäntöjä ole. Kaikki yhteydet hoituvat yhdyrakenteisen Google Chromecastin ja Bluetoothin kautta.

Vahvistintehoa on 60 wattia jatkuvaa ja 80 wattia hetkellistä. Näillä eväillä pystyy luomaan oikein hyvää äänentoistoa, mutta se, miltä The Three kuulostaa, yllättää.

Pömppöbasson sijaan jäntevästi muriseva

Nykytrendiä vastaan Klipsch The Three:n nykyversio ei ole mielettömän paksubassoinen. Mehevästi soiva kyllä, mutta ei liikaa. Tämä tarkoittaa, että The Three kestää suomalaisia huoneita alkamatta kumisemaan holtittomasti. Toisaalta se tarkoittaa myös, että pienten Bluetooth-aktiivikaiuttimien ylenpalttisen paksubassoiseen äänensävyyn tottuneille The Three voi yllättää olemalla fyysisesti paljon isompi ja kuitenkin kevytsointisempi.

Kevytsointisuus ei tarkoita tässä tapauksessa ponnettomuutta, olutmaha on vain poissa ja tilalla on jäntevä six-pack, joka ei pullota alleviivatusti paidannappien välistä. Tulos on äänensävy, joka poimii kauniisti esille bassoalueen sävyjä ja pitää nuo sävyt sellaisella tasolla, etteivät ne peitä keskialueen – sen kaikkein eniten informaatiota sisältävän alueen yksityiskohtia.

Kevytsointisuus ei tarkoita tässä tapauksessa ponnettomuutta, olutmaha on vain poissa ja tilalla on jäntevä six-pack

Jos olet sitä mieltä, että viiden lihapullan ja yhden pottumuusikauhallisen lisukkeeksi tarvitaan kolme kottikärryllistä sienisoosia, Klipsch The Three ei välttämättä ole sinulle oikea valinta. Mikäli yksi kunnon kauhallinen riittää, pidät todennäköisesti The Threen äänestä.

Taas kulkee

The Threen yleisointia kuvaa parhaiten sanaparilla letkeästi kulkeva. Äänensävyssä ei ole mitään häiritsevää ja soundi vie kuuntelijaa kuin taitava tanssiopettaja aloittelevaa harjoittelijaa. Helposti, sujuvasti ja hymyilyttävästi.

Monien tämän tyyppisten kaiuttimien tuhtibassoisuus kuulostaa keskellä isoa myymälää houkuttavalta, mutta kotona pieni huone ja usein sijoitus lähelle seinää korostavat bassoa entisestään. Yhteistulos on sitten väsyttävän raskassointinen jymisijä. Klipsch The Three on todella tervetullut erilainen nuori iloisen menevällä ja selkellä soinnillaan.

Klipsch The Three ylhäältä
Klipsch The Three ylhäältä

Commodores: Machine Gun kulkee juuri niin isolla ja näyttävällä afrolla kuin vain 1970-luvun puolivälin Ameriikan Ihmevalloissa oli mahdollista. Jalan naputtamista lattiaan ei voi estää mikään. Megadeathin Trust vyöryy liikkeelle täyteläisenä ja lujaa kulkevana, Metallican Welcome Home (Sanitarium) piirtää kylmät väreet selkäpiihin heti ensitahdeilla.

Eikä ole pakko kuunnella ränttätänttää, jotta Klipschin soundi veisi mennessään. Vaikka edessäni tasolla nököttää yksi kompakti laatikko, Igor Stravinskyn Tulilintu-baletti (Belgian Radio and Television Philharmonic Orchestra) saa tähyämään näyttämölle, jota ei valitettavasti nyt ole kuitenkaan näkyvillä. Ja The Girl From Ipanema -klassikko luo lämpimän eteläisen rantatunnelman vaikka täällä piäkaapuntiseuvvulla tuiskusi talvisella testihetkellä lunta heti ikkunan takana.

Piristävä kodin hengetär

Tyylikkään olemuksensa ja musiikkiin hyväntuulisesti kulkevan rytmin luova Klipsch The Three with Google Assistant on mainio tapa saada kotiin hyviä viboja. Ainakin, jos yhtään pidät musiikinkuuntelusta. Sitä ei ole tehty hifiharrastajan alttarille asetettavaksi ja suoraan edestä kuunneltavaksi vaan mahdollisimman helpoksi tavaksi tuottaa hauskan kuuloista ääntä koko tupaan.

Klipsch The Threen jalat
Klipsch The Threen jalat ovat yksinkertaisesti makeat.

Ainoa selkeästi ärsyttävä asia Klipsch The Threessä on se, että pohjapuoli – se, jota ei juuri koskaan kosketa – tuntuu jopa päälipuolta miellyttävämmältä käsissä ja yksinkertaisen hienot jalat eivät näy ja saa arvoistaan huomiota.

Lyhyesti: Tyylikkään näköinen ja menevän hauskan kuuloinen helppo äänentoistoratkaisu.

Hinta: 549 euroa

Maahantuoja: Loudgroup Oy

Klikkaa tästä katsoaksesi lähin Klipsch-kauppiaasi.

Kuvat: Valmistaja ja Samu Saurama

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap