fbpx
Testit

KEF Space One Wireless Porsche Design -langattomat Bluetooth kuulokkeet testissä

Premiumia ilman pankkilainaa

Nappi-istuvuus myös silmälasien kanssa ja miellyttävän rasittamattomaksi, mutta sopivan innostavaksi ruuvattu äänensävy.

”Porsche Design” -termi luo vahvoja mielikuvia, juuri kuten on tarkoituskin. Tinkimätöntä viimeistelyä ja suorituskykyä. Ei halpaa hintaa, mutta silti hyvää hintalaatusuhdetta koska laatu on selvästi normaalituotteiden yläpuolella. Porsche Design on premiumin pintavaahtoon pääsyä ilman, että tarvitsee ostaa asunnon hintaista autoa.

Mitä se premium oikein tarkoittaa? KEF Space Onen tapauksessa erittäin miellyttävällä ja pehmeällä nahalla päällystettyjä kuulokekuppeja ja pantaa, mustan tai hopeisen rungon laadukasta metallirakennetta ja koreilematonta, mutta tiptop-tasoista viimeistelyä. Kiinalainen ohut kertakäyttökiiltomuovi on tasan tarkkaan näiden vastakohta.

Ahaa! Paitsi, ettei nahka ole oikeaa nahkaa vaan keinotekoista, leatherette sanovat britit, mutta ilmankos se tuntuikin liian hyvältä ollakseen aitoa. Jep, tämä keinonahka on kaukana siitä muovisesta vuosikymmeniä sitten keino”nahkana” markkinoidusta tuotteesta. Nyt keinonahka on pehmeämpää, mukavampaa ja tasalaatuisempaa kuin aito. Mukavuutta auttaa entisestään pehmusteena käytettävä muistivaahto, joka auttaa kuulokkeita asettumaan juuri oman kallon muotojen mukaiseksi.

Kuulokekupit eivät ole valtavat lautasen kokoiset pyörylät vaan selvästi pienemmät. Vaan niin vain koko korvanlehti mahtuu mukavasti kuulokkeen sisälle eivätkä Space Onet paina korvia tippaakaan. Eivätkä muuten paina yhtään vaikka on paksusankaiset silmälasit päässä, se on jo harvinaista. Melkein uskaltaisin väittää mukavuudesta arvosanaksi nappisuoritusta.

Oleelliset säätimet: virta, volume ja play.
Oleelliset säätimet: virta, volume ja play.

Kuulokejohto vai latausjohto?

KEF Space One Porsche Design -kuulokkeita saa sekä perinteisenä johdollisena mallina että, kuten Wireless-testiversiomme, Bluetooth-mallina. Bluukka-versiossa on tiellä roikkuvan johdon poistumisen lisäksi se hyvä puoli, että kuulokkeiden oma DA-muunnin ja vahvistin ohittavat puhelimen/tabletin kyseiset osat. Kaikissa puhelimissa kun nuo DA-muunnin ja vahvistin eivät välttämättä ole laadultaan loistavia eli äänenlaatu on riippumaton siitä, käytätkö näitä perus- vai lippulaivapuhelimen kanssa. Lisäbonus on se, että Space Onet saa toimimaan kuulokeliittimettömien iPhone-puhelinten kanssa…

Halutessasi voit kytkeä Wireless-versiotkin kaapelilla. Esimerkiksi niin, että kotona hifilaitteiston yhteydessä on laadukas erillinen kuulokevahvistin täyspainoisinta nautiskelua varten ja reissussa mennään langattoman vaivattomuudella ja aktiivisen melunvaimennuksen suomalla rauhalla. Ja mennään muuten kiitettävän pitkään.

KEF lupaa akulle 30 tuntia käyttöaikaa kun sekä Bluetooth että melunvaimennus ovat päällä ja 40 tuntia kun pelkkä Bluetooth on päällä. USB-johto lataukseen tulee mukana, mutta itse laturia ei. Kuten moni muukin valmistaja nykyään, KEF olettaa ihan aiheesta, että kotona niitä USB-sähkölähteitä piisaa muutenkin tusinan verran. USB-kaapelin lisäksi mukana tulee kaksi kuulokekaapelia, yksi mikrofonilla ja toinen ilman.

Mehevä vaan ei tarpeettoman paksu

KEF on onnistunut tasapainoilemaan Space One -kuulokkeiden äänensävyn kanssa varsin taitavasti. Soundissa on mukavasti karkkia, mutta ei niin paljon, että alkaisi ällöttää. Ensinnäkään bassoa ei ole pumpattu holtittoman ja halvan paksuksi. Tarvittaessa – kuten Billy Gibbons And The BFG’s: Got Love If You Want It -kappaleella – päätä paineistetaan kunnolla, mutta vain tarvittaessa. Vanhat äänitteet, Herbie Hancock: Man-Child, Billy Holiday: I’m A Fool to Want You tai Dave Brubeck Quartet: Take Five eivät humppaa kornina bassomättönä.

Korostuksen sijaan bassoilla on oikeaa voimaa, toisto ylettyy hihityttävän alas – nyt soi Orbitalin The Saint – ja alapää murahtaa mehevästi riippumatta siitä, miten luurit laittoi päähänsä. Korvan sisälle sullottavilla in-ear-kuulokkeillahan bassotoisto häviää kokonaan, jos kuulokkeen korvakäytävään tiivistävä tutti vuotaa aavistuksenkin. Space One:t voi laittaa päähänsä ja musiikki soi nautinnollisesti ilman, että luureja ensin asettelee muutaman minuutin toimivaan asentoon.

Pakkaus on hävyttömän tyylikäs.
Pakkaus on hävyttömän tyylikäs.

Space Onen yleissävy on hieman pehmeä ja lämmin, mutta se ei kuitenkaan syö rytmipuolta olemattomaksi, jalka lähtee svengaamaan aina kun soiva kappale on hyvä. Mainittu The Saint -kappale jyskiikin erittäin uskottavasti ja sen perusteella Space Onen äänensävyn voisi olettaa olevan kaupallisen makeileva. Vaan vuodelta 1958 oleva Billie Holiday kuulostaa myös siltä, miltä sen albumin pitääkin kuulostaa. Billie on intiimisi läsnä ja artikuloi kauniisti suoraan korvaani. Vaikka KEF Space One:n soundissa ovatkin ne mainoslauseen ”täyteläinen basso ja kirkas diskantti”, ei keskialuetta ole hukattu.

Ei ihmisääni korostuneen läsnä esiinny, mutta on tasapainoisesti mukana. Keskialue ja diskantti eivät herätä mitään suurta hämmennystä, suuntaan eivätkä toiseen. Maksamalla ruhtinaallisesti enemmän laulajan suunliikkeistä tulee Space Onea läpikuultavammat ja diskantista vielä hieman hienostuneempi ja kuulaampi. Mutta ottaen huomioon hinnan, Space Onen äänestä on vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa.

Laatu, premium, hinta ja muut vaikeat asiat

KEF Space One Wireless on 400 euron hinnallaan hankinta, jota moni miettii hetken jos toisenkin. Laittaisinko noin paljon rahaa kuulokkeisiin, saanko oikeasti vastinetta? Lyhyesti tiivistettynä saisit.

Äänenlaatu on langattomiksi tämän hintaisiksi kuulokkeiksi hyvä. Joku toinen on toki vähän eri kuuloinen, mutta railakkaasti joka suhteessa parempaa on vaikea keksiä. Minua viehätti tasapainoisen keskialueen ja diskantin lisäksi erityisesti bassopää, jossa on halvan yläbassopaksuuden sijaan oikeaa voimaa silloin kun sitä tarvitaan.

Ulkonäköasioistahan voi vain kiistellä, mutta jos hillitty tyyli tinkimättömällä viimeistelylaadulla puree, Space One on juuri sitä, mitä lääkäri määrää. Metallirunko on vankka niin käytössä kun kuulokkeita käsissä pyöriteltäessä ja laadukas pehmustus sekä korvan ympärille eikä päälle asettuva kuulokekuppi varmistavat mukavuuden. Kullatun blingblingin ystävät tuskin näihin juuri silmäystä suovat eli heille tämä artikkeli ei muutenkaan ole suunnattu.

KEF Space One Wireless Porsche Design on tinkimättömästi tehty tasapainoinen tuote ilman järjetöntä hintaa. Räikeyden puute haalii tietynlaiset ihmiset Space Onen ympärille ja uskon, että he ovat hyvin tyytyväisiä ulkoisiin seikkoihin, mukavuuteen ja äänenlaatuun.

Lyhyesti: Mehevän uskottavasti murahtava bassopää, mutta silti riittävän avoin keskialue ja sopivan kirkas diskanttitoisto. Mukavuuspuoli ehdottoman tiptop.
Hinta: 399 euroa
Maahantuoja: Highend Studio Finland Oy

Klikkaa tästä katsoaksesi lähin KEF-kauppiaasi

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap