fbpx
Testit

Hifiman HE-300 avoimet kuulokkeet testissä

En ole pitkän linjan kuulokeharrastaja. Olen aina nauttinut musiikkini kaiuttimien ja niihin liittyvän oheiskaluston välityksellä. Kannettavaa musiikkia tulee silloin tällöin kuunneltua, mutta kuulokkeet ovat aina vastanneet laadultaan käytön harvinaisuutta, vaikka hyviäkin kuulokkeita on tullut silloin tällöin testattua. Nyt eteen sattui kuitenkin harvinainen tilanne: Suomi pitäisi hylätä hetkeksi. Hyvät kuulokkeet on siis pakko hankkia, musiikkia ei jätetä.

Oikeilla jäljillä

Vuonna 2007 perustettu jenkkifirma Hifiman on rantautunut Suomen kamaralle. Nyt testissä olevat avoimet Hifiman HE-300 -kuulokkeet ovat rakenteeltaan hyvin perinteiset. Korvia taputtavat viisisenttiset dynaamiset elementit. Pehmusteet ovat samettia ja päätä koristaa nahkainen panta. Muut pintamateriaalitkin tuntuvat erittäin laadukkailta, joten muovisiksi näitä ei tosiaankaan voi kutsua.

”HE-300:t ovat kuin
Batmanin Alfred.”

Kuulokkeet saapuivat isohkossa puisessa laatikossa. Sisältä löytyivät kuulokkeet, jotka lepäsivät satiinisella alustalla, johdot ja samettinen kuljetuspussi. Itse pidän kovasti tälläisestä lisästä, siitä tulee aina hyvä mieli.

HE-300 on siis malliston halvin korvien päälle sijoittuva kuuloke. Tämä on myös malliston ainoa kuuloke, joka ei hyödynnä kalliimpien mallien magnetostaattisia elementtejä. Kuitenkin suurehkojen elementtien ansiosta bassopuolessa pitäisi olla tarpeeksi auktoriteettia unohtamatta tarkkuutta. Katsotaan miten käy…

Kyky erottua joukosta

Ensimmäisenä penkkiin istui Kornin Freak on a leash. Kasvoille nousi samantien paholaisen virne, johtui ehkä kappaleen luonteesta. Eihän tälläistä bassoa pitäisi olla tämän hintaluokan kuulokkeissa. Laskeutuu mukavasti yllättävänkin syvälle ja tarkasti. Kokeilin vielä Wiz Khalifan On my level -kappaletta, josta myös löytyy sangen syvää bassoa. Toistui yllättävän voimakkaasti.

Johto on irrotettavissa ja siten helposti vaihdettavissa uuteen.

No, mitenkäs sitten muut osa-alueet? Opethin Benighted tarjoillaan juuri niinkuin pitääkin. Kitaran kielet erottaa selkeästi ja muutenkin tunnelmassa on aistittavissa tietynlainen maailmanlopun meininki ja aavemaisuus. Toto ja I will remember toistui myös erittäin mallikkaasti. Koko orkesteri on ruodussa, eikä mikään tietty instrumentti tai ääni etuile jonossa. Hyvin tasapainoinen esitys.

Vokaaleissa kyytiä kuulokkeille antoivat Adele ja Whitney Houston. Vaikka molemmat ovatkin hyvin dominoivia, pääsivät taustasoittajatkin hyvin esille. Ne kaikista herkimmät hetket jäivät vielä tällä tasolla puuttumaan, ne jotka nostavat karvat pystyyn ja palan kurkkuun. Ääni on lämminsävyiseen kallellaan ja musiikillisesti rullaa eteenpäin kuin höyryveturi. Maastopaloja tällä vauhdilla ei kuitenkaan sytytetä.

”Musiikki rullaa eteenpäin
kuin höyryveturi.”

Samettisen pehmeä kosketus

Kuulokkeissa on äänenlaadun lisäksi myös erittäin tärkeää tietenkin mukavuus. Parhaimmillaan istuin kuulokkeet päässä kahdeksan tuntia putkeen, muutamalla 10 minuutin tauolla tietenkin. Vaikka kuulokkeet ovatkin suhteellisen isot, ne istuvat erittäin hyvin. Paino jakautuu tasaisesti koko päähän eikä aiheuta juurikaan hikoilua.

Kuulokkeet ovat myös sopivan herkät – 93dB / 1mW, joka tarkoittaa sitä, että näitä pystyy helposti käyttämään pelkästään kannettavien musiikkisoittimienkin kanssa, jopa pienessä melussakin. Kuulokkeiden johto on kuitenkin pidempää mallia, lähes kolme metriä. Sen kanssa joutuu leikkimään, jos ulos aikoo mennä. Muutenkin parhaan laadun saamiseksi suosittelen kuulokevahvistinta, edes pientä sellaista.

Kamppailu kärkisijoista

HE-300:t kuulokkeet ovat kuin Batmanin Alfred. Todellinen jokapaikan höylä, jolta lähes kaikki luonnistuu. Alfredin hintaa en tiedä, mutta näissä kuulokkeissa ainakin on erittäin hyvä hintalaatusuhde ja mikä tärkeintä, näiden kanssa todellakin voisin elää pidempään. Jos etsit kuulokkeita tässä hintaluokassa tai hieman korkeammassakin, älä jätä näitä kuuntelematta.

Nämä kuulokkeet tulevat mukaani maailmalle ja ehdottomasti ansaitsevat paikkansa myös sen jälkeenkin. Hifiman HE-300:sta kuunnellessani unohdin, että voisin kuunnella musiikkia myös kaiuttimista.

Lyhyesti: Kuulokkeet, jotka toistavat lähes mitä tahansa genreä paremmin kuin hyvin ja suhteellisen edullisesti.
Hinta: 259 euroa
Maahantuoja: Agentur Tur-Pex Oy Ltd.

Hifiman kauppiaasi:

Kirjoittaja

2 Comments

  1. Riku Niemi

    Matkalle mukaan tulevasta
    Matkalle mukaan tulevasta kuulokevahvistimesta tulee juttu myös hieman myöhemmin.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap