fbpx
Testit

Dynaudio DM 2/6 kaiutin testissä

Tämä on tanskalaisvalmistajan halvin kaiutin. Tavaratalomarkkinoihin tottunutta se voi hätkähdyttää. Kaiuttimissa ei nimittäin ole mitään halvan oloista. Tukeva kotelo, laadukkaat osat ja kunnollinen viimeistely. Ei, se ei ole yhtä keinotekoisen kiiltävä kuin monet samanhintaiset kiinalaisserkkunsa, mutta kysymys onkin: tarvitseeko?
”Ei kuunteluväsymystä
vaan helppoa soittaa
levy toisensa jälkeen.”

Hifisuohon syvälle uponneelle merkki on tuttu. Dynaudio ei ole vain yksi maailman arvostetuimmista kaiutinvalmistajista vaan myös yksi maailman arvostetuimpia kaiutinelementtien valmistajia. Maine onkin syntynyt paljolti muiden valmistajien niiden kaiuttimien pohjalta, jotka käyttävät Dynaudion elementtejä.

Helppoa elämää

Näiden viehätys ei ole se ensisekunnilla tuleva räikeä WAU! vaan vähitellen avautuva miellyttävyys. Ei kuunteluväsymystä vaan helppoa soittaa levy toisensa jälkeen. Soundi ei ole ummehtunut tai tunkkainen, vain rauhallinen ja levollinen. Toisinsanoen, kaiuttimet saattavat jäädä kauppaan jonkun räväkämmän kilpailijan kiilatessa kolmannesbiisin mittaisella testillä etualalle.

Dynaudion historia kaiutinelementtivalmistajana näkyy ainakin koneromantikolle.

Bassopää on pehmeästi potkaiseva, yleissävy täyteläinen ja lämminsävyinen. Ihmisääni on hyvin neutraali, luonnollinen ja aito. Stereokuva muodostuu selkeänä jos toki enempi ilmavana ja avarana kuin teräväpiirtona.

Se, mitä kalliimmat mallit tuovat tullessaan on läpikuultavuus, pienten detaljien parempi esilletulo ja osittain myös sen, että soundi pysyy kurissa ja nipussa myös kovaa soitettaessa. Mutta kuten sanottu, tämä on se Dynaudion halvin malli ja hifikaiuttimeksi ylipäätäänkin hyvin edullinen.

Avoimeen sijoitukseen
Refleksiputki kannattaa tulpata, jos kaiutin päätyy ihan seinään kiinni.

Dynaudion kaiuttimet ovat tunnettuja siitä, että ne eivät nauti nurkista tai edes seinäruusuiksi joutumisesta. Huolimatta siitä, että testiparin väri oli juurikin ruusupuu eikä se vaihtoehtoinen musta saarni. Bassoalue on sen verran tuhti, että sijoitus ihan seinään kiinni tuo turhaa paksuutta. Se taas syö elävyyttä ja innostavuutta.

Ne mukana seuraavat vaahtomuovitulpat refleksiputkiin ovat hyvä apu jos kaiutin on pakko laittaa seinään kiinni. Lisäksi ne helpottavat mahdollisen subwooferin sovittamista. Riippumatta käyttääkö DM 2/6:a stereolaitteistossa vai kotiteatterissa, refleksiputket kannattaa tulpata kun matalat taajuudet hoituvat erillisellä bassolaatikolla.

Niin, kotiteatteri. Hieman lämminsointinen ja kunnolla potkaiseva ilmavan helppo soundi sopii erittäin hyvin elokuvien tunnelman välittämiseen. Koska kyseessä on malliston pienin kaiutin on teatterikaiuttimiston rakenne yksinkertainen: viisi samanlaista ja hyvä subbari seuraksi.

Dynaudio DM 2/6 on nappivalinta kun etsitään kohtuullisella hintalapulla kaiutinta, jonka ääressä jaksaa istua albumista toiseen.

Lyhyesti: Hyvin viimeistelty ja leppoisan kuuloinen kaiutin musiikille ja kotiteatteriin.
Hinta: 590 euroa parilta
Mitat: 17 x 29,2 x 24 senttiä
Maahantuoja: Scanteknik Oy

Edit: Hintalappu kohdalleen, 590 euroa siis parihinta.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap