fbpx
Testit

DSPeaker HeaDSPeaker Home surroundkuulokejärjestelmä testissä

Perinteisen kotiteatterin käyttäminen on mahdottomuus monissa talouksissa. Oli kyse sitten hinnasta, tilasta tai naapureista, niin monet turvautuvat kuulokekuunteluun. Kuulokkeiden ainoana ongelmana on vain usein ollut surkea tai olematon monikanavakuuntelu.

DSPeakerin kaverit ovat päivittäneet kuulokkeille tarkoitettua lisälaitettaan, joka tekee perinteisistä stereokuulokkeista monikanavakuulokkeet. Ideana on laittaa ’’sarvet’’ kiinni kuulokkeisiin ja seurantayksikkö johonkin ruudun ja käyttäjän väliin seuraamaan kuuntelijan pään liikkeitä.

Uudessa Home-versiossa on haettu laajempaa käyttöympäristöä laitteelle. Kotiteatterivahvistimia silmällä pitäen laitteeseen on lisätty mahdollisuus ottaa vastaan monikanavaääntä (DTS, Dolby Digital ja PCM) optisen S/PDIF liitännän kautta. Muita liitäntöjä ovat analoginen 3.5mm stereoplugi ja USB.

”HeaDSPeaker Home
tarjoaa realistisinta
monikavaääntä, mitä
kuulokkeista voi saada irti.”

Päätä liikuttava ääni

HeaDSPeaker Home tarjoaa realistisinta monikavaääntä, mitä kuulokkeista voi saada irti. Se seuraa pään liikkeitä, ja pitää äänikentän pään liikkeistä huolimatta paikoillaan ja onnistuu luomaan todentuntuisen tilavaikutelman. Tällä tavalla kuvitteelliset kaiuttimet tuntuvat olevan naulattuna paikoilleen, kuten perinteisessä kotiteatterissa.

Dialogi tulee nätisti keskeltä ja sotaelokuvissa luodit viheltävät yhtä yllättävästi oikealta ja vasemmalta, takaa ja taskusta, kuten kunnon monikanavasetissä kuuluukin. Kuulokkeiden laatu luonnollisesti vaikuttaa kokonaisuuteen merkittävästi ja on suositeltavaa hankkia hyvät sellaiset jo pelkästään yleisesti hyvän äänenlaadun takia, oli monikanavaa tai ei.

Tietokoneen kanssa käytettäessä HeaDSPeaker tarjoaa pelottavan paljon säätövaraa äänelle. Tarjolla on kuitenkin kolme perusvaihtoehtoa, joista löysin omani varsin helposti. Halutessaan jokainen käyttäjä pystyy muokkaamaan äänen sellaiseksi kuin haluaa hyödyntäen kymmeniä, ellei satoja vaihtoehtoja.

Hermoja koetteleva mukavuus

Vaikka ääni onkin toteutettu erittäin mallikkaasti, HeaDSPeaker Home kompastuu käyttömukavuudessa.

Jo pelkkä lisääntynyt johtojen määrä pistää ärsyttämään. Langallisten kuulokkeiden kanssa päästäsi lähtee kaksi johtoa. Itse laite vaatii parhaimmillaan myös kaksi johtoa; toinen vahvistimeen ja toinen syöttämään virtaa. Johtosoppa on melkoinen. Tietokoneen kanssa keskusyksikkö toimii ulkoisena äänikorttina.

Vaikka HeaDSPeaker Home onkin tarkoitettu käytettäväksi tietokoneen tai television kanssa, niin itse hylkäsin jälkimmäisen lähes saman tien. Etäisyys yksinään tuo jo tarpeeksi haasteita johtojen kanssa ja se ei toimi pysyvänä ratkaisuna. Laite kun ei ole matkustamiseen soveltuva. Mukana tuleva kaukosäädin onneksi mahdollistaa monipuoliset säädöt myös television kanssa.

Tietokoneen kanssa käytettäessä johdot on suhteellisen helppo piilottaa ja laite itsessään ei vie juurikaan tilaa pöydältä. Nimenomaan pöytäkoneen kanssa laite toimii hyvin pysyvänä ratkaisuna eikä välttämättä vaadi piuhojen kytkemistä aina uudestaan ja uudestaan. Tämä tuntuukin kaikkein sujuvimmalta käyttöympäristöltä.

Ei kaikille, mutta juuri sinulle

Tämä laite ei ole minua varten. Tilaa löytyy tarpeeksi ja naapuritkin tuntuvat olevan joko reiluja tai kuuroja, joten perinteisen kotiteatterin käyttö onnistuu. Nyt kun elämme langatonta aikakautta, niin väkisinkin pistää miettimään, että eikö niitä johtoja voisi olla vähemmän.

Laitteen hinnasta voi tulla mieleen ranskalainen keittiö, vähän tavaraa ja silti oikea hintalappu. Ranskalaisella keittiöllä on vain valttinsa, määrän sijaan tarjotaan laatua. HeaDSPeaker Home tarjoaa parasta mahdollista monikanavaääntä mitä kuulokkeista irtoaa ja sen luulisi riittävän – vaikka rauta onkin kevyttä ja sitä on vähän.

Jos katselet paljon elokuvia tai pelaat pelejä pöytäkoneellasi kuulokkeiden kera, tämä laite on sinulle enemmän kuin passeli.

Lyhyesti: Paras monikanavaääni, mihin kuulokkeilla voi päästä. Hintana johtosoppa.
Hinta: 469 euroa
Valmistaja: VLSI Oy
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap