fbpx
Testit

Bowers-Wilkins P7 -suljetut kuulokkeet testissä

Olen aina pitänyt B&W:n kuulokkeista. Minulle estetiikka on erittäin tärkeää ja varsinkin kuulokkeiden, joita pidetään päässä ihmisten ilmoilla, on pakko näyttää hyvältä. Tämä oli päällimmäinen syy miksi ensimmäisen kerran otin testiin Bowers & Wilkins -brittivalmistajan silloiset lippulaivakuulokkeet P5:t.

Uuusi malliston huippu on mallimerkinnältään P7. Pakettia avatessa tuli déjà vu-fiilis. Kuulokkeet on viimeistelty luksustyyliin, nahkaa ja metallia. Muovi loistaa poissaolollaan. Paketista löytyy myös kaksi 1,3 metristä kuulokekaapelia, joista toisessa on äänenvoimakkuuden säätö kannettavia laitteita varten. Maahantuoja tiesi kertoa, että saatavilla on myös kolmen metrin lenkkiä sohvakuuntelua varten.

Kaivettuani P7:n konttia lisää, pohjalta vielä paljastui P5:sta tuttuun tyyliin tyylikäs kantolaukku. Vaikka en sitä ikinä käyttäisikään, niin se antaa hienovaraisen lisäarvon tuotteelle. Jos et ei innostu tälläisestä ’ylimääräisestä’ kivasta ja toteat äänen olevan ainoa kriteeri kuulokkeissa, niin oma on vikasi. Ota tuulipukusi ja jatka matkaa.

Isältä pojalle. Vai toisinpäin?

P7:t ovat joka suhteessa erilaiset kuin B&W:n aikaisemmat kuulokkeet. Ensinnäkin, rakenne on täysin erilainen. Aikaisemmat P3 ja P5 ovat olleet korvan päälle istuvia, mutta P7 istahtaa korvien yli peittäen ne kokonaan. Myöskin kuulokkeen elementit ovat täysin uudet. Ne eivät ole perinteiset kuuloke-elementit, vaan 40mm kaiutinelementit.

Aloitetaan kuuntelut, Joss Stone ja Soul Sessions pyörimään. Äänelliset erot muihin P-sarjan kuulokkeisiin ovat selvät. Äänen tummuus on lieventynyt huomattavasti ja bassojen korostuminen kadonnut lähes kokonaan. Kuulokkeet välittävät neidin jokaisen hengenvedon erittäin tarkasti ja rytmit iskevät erittäin täsmällisesti korviin. Kappaleet I Had a Dream ja Some Kind of Wonderful nousevat aivan uudelle tasolle.

Miten sitten raskas materiaali? Perinteikäs Metallica ja Sad But True tekee vihaiseksi. Eli hyvin välittyvät kappaleen fiilis ja Larsin rumpujen hakkaaminen. Meno ei myöskään käy ahtaaksi ja välillä jäänkin ihmettelemään, miten voi suljetuissa kuulokkeissa olla näin avoin ääni.

Myös uudempi poppi- ja hoppimusiikki toistuvat aidosti. Morcheeban uusin levy, Head Up High, toistuu avoimesti ja bassot rullaavat napakasti ja voimalla. Samaa voi sanoa Draken Nothing Was the Same -levystä. Tämän päivän standardeista poiketen hienosti tuotetut kappaleet välittävät juuri oikeanlaisen fiiliksen kuuntelijalle.

Kestävää kehitystä

Kuten mainitsin, ulkoilmakäyttöön sopivat ”värittymät” ovat poistuneet keskuudestamme ja tilalle on tullut huomattavasti yksityiskohtaisempi toisto sekä äänittelleen uskollinen saundi. Tämä myös tarkoittaa sitä, että huonosti tuotetut levyt huomaa helposti. Se, miten P5 teki ZZ Topista yllättävän kuunneltavan, P7:n kanssa en sitä jaksa kuunnella. Bassojen korostuminen on myös lähes kokonaan poissa. P5:lla osui välillä eteen kappale, jossa basson taso rullasi hieman liikaa muiden alueiden päälle.

Kuulokkeiden istuvuus on erittäin hyvä, omassa päässäni. Kauniimman puoliskon pienen päähän ne eivät sitten istuneetkaan kovin hyvin. Mutta jos pääsi on kokoa ”miehekäs”, niin P7:t tarjoavat erittäin mukavia kuunteluhetkiä. Kuulokkeet eivät paina tai purista mistään ja niiden kanssa istuu helposti useammankin tunnin.

Makuasioita

P7 tarjoaa myös mahdollisuuden suhteellisen helppoon matkakuunteluun. Tyynyt kääntyvät sisäänpäin, joten kuulokkeet mahtuvat kokonaisuutena yllättävän pieneen tilaan. Ne myös eristävät ulkopuolisia ääniä suhteellisen hyvin. Kannettava musiikkisoitin, iPod Classic tässä tapauksessa, kykenee ajamaan kuulokkeita tarpeeksi kovalla äänenvoimakkuudella ja äänen laatukin on yllättävän hyvä.

Sitten se hinta, neljäsataa. Se on paljon rahaa kuulokkeista. Saisiko halvemmalla samanlaisen kokonaisuuden? Ei. Yhtä laadukasta, tyylikästä ja äänellisesti lahjakasta ei saa samalla rahalla. Jos rajan vetää pelkkään äänenlaatuun, niin asiasta tulee makuasia. Suosittelen kuuntelemaan ja kokeilemaan itse ennen ostopäätöstä. Joka tapauksessa, nämä kuulokkeet ansaitsevat koekuuntelun, jos olet yhtään miettinyt sopivaa mallia tässä hintaluokassa.

Lyhyesti: P-sarjan kuulokkeiden aikuinen, joka on toistoltaan totuudenmukainen ja avoin. Laadukas pakkaus ja luurit, joita kehtaa esitellä ulkonakin.
Hinta: 399 euroa
Maahantuoja: BW Group
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap