fbpx
Testit

Bowers Wilkins P5 suljetut kuulokkeet testissä

Alunperin halusin kyseiset luurit kokeiltavaksi ainoastaan ulkonäön takia. Ne ovat minusta äärimmäisen hienot. Taisin jopa käyttää sanoja ’’Törkeen makeet’’ niitä kuvaillessani. En kuitenkaan täysin tajunnut niiden oikeaa käyttötarkoitusta. Aluksi.

Merkki on minulle tuttu innovatiivisista ratkaisuista, joita sisällytetään hienoihin ja kalliisiin kaiuttimiin. Näiden kuulokkeidenkaan hinta ei ole ilmainen ja alussa luulin, että näitä kuuluu kuunnella sohvaspotissa kuulokevahvistimen kautta. Menin todella syvälle metsään.

Mausteita Intiasta ja silkkiä Kiinasta

”Nämä ovat parhaat kuulokkeet
liikkuvaan käyttöön.”

Pakkauksen käteen saatuani huomasin tyypillisen tekstin: ’’Made for iPod’’. Yleensä olen käsittänyt tämän niin, että kyseiset kuulokkeet ovat tarpeeksi herkät, että niillä voi kuunnella musiikkia myös suoraan iOS-laitteista. Kävikin ilmi, että nämä todella ovat suunnitteltu nimenomaan kannettavia musiikkisoittimia varten, eikä juurikaan sitä spottikuuntelua varten.

Laatikon avattuani löysin sisältä kuulokkeiden lisäksi isomman plugin, lisäpituutta kuulokejohdolle ja todella hienon kantopussin. Pussi olisi yhtä hyvin voinut olla jonkun Italialaisen muotitalon luomus, en olisi epäillyt sitä hetkeäkään.

Kuulokkeet käteen saatuani jäin väkisinkin hypistelemään pintamateriaaleja. Nahka on kotoisin lampaasta ja metalli on, no, metallia. Aitoa sellaista. Palaakaan muovia P5:stä ei löydy, mikä on erittäin harvinaista mobiilikuulokkeissa. Johto on hitusen rimpula ja sotkeutuu helposti, mutta siitä löytyy valmiiksi äänenvoimakkuuden säätö ja mikrofoni Applen tuotteita varten.

Päässäni P5:t tuntuvat todella mukavalta, mutta todennäköisesti joillekin painetta on hieman liikaa. No, eipähän tipu vaikka joutuisi hieman hölkkäämään. Testikappale on suoraan pakasta vedetty, joten pienen sisäänajon jälkeen istuvuuden luulisi olevan erittäin hyvä.

Muista: iPod, ei putkivahvistin

Koska P5:t ovat suunniteltu iOS-laitteita varten ja muutenkin kannettavan musiikin toistoon, niin minä myös testasin ne siinä käytössä. Olisi erittäin turhaa ja väärin testata niitä tuhannen euron kuulokevahvistimen kanssa ja verrata saman hintaisiin, isompiin ja tarkoitusta varten rakennettuihin kuulokkeisiin. Niitä kun harvemmin tulee vietyä bussiin tai ulkoilmaan muutenkaan. Enkä myöskään haluaisi matkia Mikki Hiirtä kävellessäni ihmisten ilmoilla.

Jos nyt sanon heti kärkeen, että nämä ovat omaan makuuni sopivammat ja parhaat mobiilikuulokkeet mitä on vastaan kävellyt, niin pilaanko mahdollisen jännityksen? Se vain on totta. Se, että onko se sinun makuusi paras, riippuu paljolti musiikkimausta.

Vaihtelu virkistää

Toisto ei ole täysin neutraali. Siinä on tiettyjä värittymiä tumman suuntaan. Tykkään kuitenkin siitä mitä se tekee kannettavalle musiikille, koska täysin neutraali toisto suoraan kannettavasta laitteesta ei ole mielestäni kovin innostavaa. Tämä aiheuttaa sen, että se lempibiisisi kotona ja tutussa laitteistossa saattaa muuttua aika paljonkin matkalla kannettavaan maailmaan.

Itselläni on monia levyjä, joita ei tule soitettua kotona. Soundi ei vaan innosta. Syitä tähän on monia, mutta monia niistä levyistä jaksaa kyllä kuunnella näillä kuulokkeilla. Esimerkiksi ZZ Topin parhaat antaa parastaan tällä kokoonpanolla. La Grangessa on todellista pauketta ja menemisen meininkiä, ei ole omaan korvaani kuulostanut koskaan näin hyvältä. Täytyy vielä kysyä Heikki Teittiseltä, että miltä se juostessa kuulostaa. Tässä on tietenkin kääntöpuoli, koska joskus asiat menevät myös toisinpäin. Erykah Badu muun muassa on kadottanut osan hunajaisesta äänestänsä ja raskaat bassot sotkevat jonkin verran monia neidon kappaleita.

Bassoista puheen ollen, ne tulevat todellisella voimalla kun miettii elementtien kokoa. Ne eivät ole todellakaan isot. Badun lisäksi en löytänyt muita kappaleita missä bassot olisivat ajaneet muiden yli. Keskialue taasen tulee tarvittaessa napakasti ja tarkasti. Yläpäässä on menetetty hieman sitä huippua, mutta ei mitään radikaalia. Äänikuva on yllättävän laaja ja avoin, vasta kun tuo puolikkaan sinfoniaorkesterin stagelle, niin homma käy ahtaaksi. Kaikki yllämainitut ongelmat ovat osaksi myös iOS-laitteiden (iPod Classic tässä tapauksessa) rajoitetun äänenlaadun aiheuttamia.

Kuulokeet myös eristävät ääntä todella hyvin ympäristöstä. Ne ovat vain suhteellisen tarkat sijoituksesta ja siitä miten ne ovat korvien päällä. Itse löysin parhaan kohdan, kun pannan laittaa suhteellisen lähelle takaraivoa, jolloin eristys parani ja bassoon tuli lisää voimakkuutta ja tarkkuutta.

’’Kyllä kulta, nämä ovat sen arvoiset’’

Kyllä, olen siis sitä mieltä, että nämä ovat parhaat kuulokkeet liikkuvaan käyttöön. Materiaalit ovat luksustasoa, istuvuus on kärkiluokkaa ja äänenlaatu sopii varsinkin omaan korvaan paremmin kuin hyvin. Jos etsisin luureja kannettavaan käyttöön, ostaisin nämä mielelläni ja kehtaisin niitä myös esitellä vastaantulijoille.

Hinta saattaa olla joillekkin kysymysmerkki, mutta itse olisin valmis maksamaan tälläisestä luksustuotteesta, joka myös näyttää ja kuulostaa hyvältä. Suosittelen kuitenkin itse testaamaan ensin niillä kappaleilla, joita itse kuuntelee eniten.

Lyhyesti: Kannettavan musiikkitoistimen suurkuluttajalle varteenotettava kuuloke. Hinta vastaa ääntä ja ulkoista olemusta.
Hinta: 299 euroa
Maahantuoja: B&W Group Finland Oy

B&W kauppiaasi:

Kirjoittaja

2 Comments

 1. Olen lukenut nää kaikkis AV
  Olen lukenut nää kaikkis AV kuuloketestit läpi. Mikä olis paras BT kuuloke peli ja leffakäyttöön? En tarvitse mikrofonia

  • Samu Saurama

   Minulla kuulokkeet ovat aina
   Minulla kuulokkeet ovat aina kiinni piuhalla enkä oikein osaa miettiä, mitä asioita juuri pelikäytössä kaivataan. Todennäköisesti hieman neutraalia tuhdimpi bassopää on mielekäs. Kaikkein oleellisinta on kuitenkin kokeilla luureja omaan päähän ja varmistaa, että ne istuvat mukavasti. Meillä kaikilla on eri muotoinen kuuppa joten jokainen kuuloke ei istu jokaisen päähän.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap