fbpx
Testit

AKG K67, K167 ja K267 by Tiësto suljetut kuulokkeet testissä

Olen ollut suuri DJ Tiësto -fani hyvin pitkään. Olen aktiivisesti seurannut miehen uraa ja musiikkia ainakin 10 vuotta. Viime vuoden alkupuolella kuulin, että AKG on tekemässä kuulokesarjaa yhteistyössä Tiëston kanssa. Varmistin että ne tulevat testiin heti kun on mahdollista. Eli oikeastaan halusin ne testattavaksi vain koska ne ovat ’’Tiëston kuulokkeet’’. Onko tässä nyt mitään järkeä, olenko vain pahimman luokan markkinoinnin uhri?

AKG by Tiësto ei kuitenkaan ole täysin tuulesta tempaistu yhteistyö. Herra on käyttänyt AKG:n tuotteita jo vuosia ja onhan mies monesti valittu maailman parhaaksi tiskijukaksi. AKG taas on tuottanut kuulokkeita ja mikrofoneja ammattilaiskäyttöön menestyksekkäästi ihmisiän verran. Tuotesarja on lähinnä ammattilaisille suunnattu, mutta voiko niitä käyttää myös kotona?

”Halusin ne testattavaksi
vain koska ne ovat
Tiëston kuulokkeet.”

Maailmanluokan ääntä lähiöissä?

Nyt olen vihdoin saanut käsiini AKG:n uusimmat ’’Tiësto’’ kuulokkeet. Pöydälläni ovat nyt AKG K67, K167 ja K267 kuulokkeet, eli toisinsanoen: AKG by Tiësto-kuulokesarja.

Aloitetaan sarjan juniorista, K67-kuulokkeista. Korvan päälle istuvat pikkuiset ovat mielestäni tyylikkäät, kun ajattelee käyttäjää. Mattamusta väritys hopeanharmailla efekteillä ja maltillisella Tiësto-logolla on ihan toimiva kombinaatio. Kuulokkeet vääntyvät ja kääntyvät, joten ne on helppo kantaa mukana ja erittäin hyvä äänieristys takaa sen, että bussissa ei varmasti kuule mitä muut puhuvat. Se on selvästi suunnattu nuoremmalle yleisölle. Heille, jotka käyvät vielä koulussa pukeutuneina löysiin vaatteisiin ja hankkimassa opettajille potkuja. Tai jakamassa niitä.

K67 on sarjan pienin ja edullisin. Hintansa lisäksi sen soundi on myös sopivin perushifistiä nuoremmalle kuuntelijalle.

K67:n äänimaailma on myös suunnattu ehkä hieman nuoremmille. Enpä muista, milloin olisin kuullut näin voimakasta ja muhkeaa bassoa missään kuulokkeissa, ainakaan tämän hintaisissa. Soundimaailma ei ehkä pure hifisti-isiin yhtä hyvin kuin hänen lapsiinsa.

Aloitin kuuntelut suoralla kytkennällä iPodiin. Kahden biisin jälkeen oli pakko tiputtaa basson tasoa. Myönnän, olin joskus myös siinä iässä, jolloin bassoa ei voinut olla liikaa. Mutta en enää. Tason tiputtamisen jälkeen toisto oli oikeastaan yllättävän hyvä. Hyvin tasapainoinen esitys. Kuulokkeiden tyynyt imeytyvät jämäkästi korviin, eivätkä ne helposti heilu. Lenkkeillessäkin pysyivät hyvin mukana.

’’Sivistynyttä’’ ääntä vanhemmalle käyttäjälle

Seuraavaksi pääpenkkiin istuivat K167-kuulokkeet. Nämä korvien yli tulevat kuulokkeet ovat järkevin hankinta puhtaaseen kotikäyttöön. Ne ovat erittäin mukavat ja kevyet kuulokkeet. Basson tasokaan ei ole yhtä rankaiseva kuin juniori-mallissa, vaan se iskee tarkemmin ja napakammin. Äänimaailma on hyvin livemäinen, varsinkin klubimusiikilla.

K267-lippulaivassa äänensävyä voi muokata omien tarpeiden mukaan.

Kun vihdoin ottaa testiin sarjan lippulaivakuulokkeet K267:n niin huomaa ne ammattilaisen tarpeet. K267 sisältää säädettävän basson tason, jota voi vaihtaa lennossa suoraan kuulokkeesta. Ero ei ole megalomaaninen, mutta huomattavissa. Johdon paikan voi myös valita vasemmalta tai oikealta puolelta ja mukavuutta on lisäämässä isompi tyyny päälaella. K267:ssa on 167:aa isompi 50mm elementti ja istuvuuskin on huippuluokkaa.

K167 on nappivalinta normaaliin kotikäyttöön.

K167 ja K267-kuulokkeilla on paljon yhteneväisyyksiä. Saundi on livemäisen neutraali, varsinkin klubimusiikilla. Keskialueessa on kivaa napakkuutta. Ylärekisterissä laulu ei yllä ihan huippuunsa, mutta piano kuulostaa yllättävän hyvältä. Äänieristys molempiin suuntiin on myös kaikissa kuulokkeissa erittäin hyvä ja ne ovat sekä ihanan kevyitä että hyvin istuvia. Ulkonäkö on koko sarjassa hyvin samanlainen ja olen onnellinen, että AKG on tyytynyt maltilliseen Tiësto-logoon, joten kuulokkeet eivät huuda miehen nimeä. Itse kuuloke-elementit myös taipuvat moneen suuntaan, joten luureja on helppo kuljetella.

Tasapainoinen sarja monenlaisille käyttäjille

K267:t ovat selvästi todelliset ammattilaisen kuulokkeet. DJ Tiëstoakaan ei ole näkynyt ilman kyseisiä kuulokkeita julkaisun jälkeen. Tuskin hän niitä päivittäisenä työkaluna käyttäisi vain sponsorisopimuksen takia.

Ammattilaiselle ja vaativalle käyttäjälle K267:t toimivat hyvin. Kotikäyttöön valitsisin kuitenkin simppelimmät ja halvemmat K167:t. Lenkille, lentokoneeseen, bussiin tai koulun käytäville istuvat parhaiten AKG K67:t. Tai jos haluat varmistaa riittävän basson määrän.

Lyhyesti: AKG by Tiësto-kuulokkeet tarjoavat hyvää ääntä monenlaisille käyttäjille useassa eri hintaluokassa unohtamatta merkin totuttua laatua.
Hinnat:
AKG K67: 130 euroa
AKG K167: 265 euroa
AKG K267: 450 euroa
Maahantuoja:
Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap