fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Veli-Matti Puumala, Chainsprings, Seeds of Time, Roland Pöntinen piano, Tampere Philharmonic Orchestra Hannu Lintu – ALBA

Isot työtehtävät rajaavat tehokkaasti henkilökohtaisen työn tuloksellisuutta, velvollisuus velvoittaa. Sibelius-Akatemian sävellyksen professori Veli-Matti Puumala on astunut tuotannossaan kuin vaivihkaa peninkulmasaappain eteenpäin.

Chainsprings pulppuaa tarkkavaistoista ilmaisurikkautta. Samaa linjaa edustava pianokonsertto Seeds of Time on nimensä mukaisesti kuin ajan viljava kuvasto, orastava orgaani. Puumalan musiikissa on ihmeellistä levollisuutta, vaikka sen asteikko on lavea, jopa repeilevä.

Säveltäjän sanottavan äärelle kannattaa sonnustautua. Palkitsevuus on huomaamatonta, mitaleista osa kimpoilee välittömästi, osa myöhemmin. Jos haikailee turvarakenteita, näistä kannattaa alkaa niitä pystyttää. Huomispäivä on kestävämpi, kun ymmärtää ajoissa kääntää antennit ennakkoluulottomaan suuntaan.

Tampereen vahvaksi tunnustettu orkesteri, Hannu Lintu sekä pianotaiteilija Roland Pöntinen valavat uskoa teesiin ”vaikeuksien kautta voittoon”. Vapautuksen ilmastonmuutoksen tuulet puhaltavat.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap