fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – Shugo Tokumaru – In Focus?

Shugo Tokumaru on japanilainen all-in-one -indiemuusikko, jonka musiikki huokuu hassunhöpsöjä hetkiä ja äänten runsaudensarven sinfoniaa. Lelut, eläimet, esineet, soittimet ja japaninkielinen kirkas laulu muodostavat niin monisyisen kudelman, että sen luulisi kuulostavan teennäiseltä, tukkoiselta ja sekavalta. In Focus? on kuitenkin raikas, viimeistelty ja hymyilyttävä levy.

Olin myyty heti kun laitoin levyn soimaan. Musiikin rytmi imee mukaansa, soiton ja laulun kepeys saa hyvälle tuulelle ja erilaisten soitinten, rytmien, tyylilajien ja tunnelmien sekoitus on kuin jatkuva löytöretki mielikuvituksen syövereihin. Hauskasti polveilevasta kokonaisuudesta lempikappaleitani ovat ”Katachi” ja ”Decorate” leikkihuonefestivaalitunnelmineen sekä haaveileva ja herkkä ”Tightrope”.

Shugo Tokumarun hassuttelevat sinfoniat ovat hienoja kokonaisuuksia ja mies tekee itse kaiken säveltämisestä, soittamisesta ja laulamisesta äänittämiseen. In Focus? -levyn masterointi on tehty Abbey Road studiolla, joka sopii hyvin Shugo Tokumarun musiikissa kuultavissa olevaan Beatles-inspiraatioon. Miehen musiikissa on kuitenkin selkeä oma makunsa, joka puree väkeen niin Japanissa kuin muualla maailmassa.

In Focus? tuo lisää hymyä ja hassuttelua elämään omalaatuisella ja kepeällä toteutuksella. Ehdan hyvämielimusiikin tapaan tätä voi kuunnella keskittyen, meditoiden tai toisella korvalla – tyyli on vapaa ja kuulijalla parempi mieli.

Shugo Tokumaru – Decorate

Shugo Tokumaru – Katachi

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap