fbpx
Julkaisut

Levyarvostelu – RinneRadio – staRRk – Rockadillo – 2012

Uuden staRRk-levyn vähäeleinen juhlavuus, koukuttava ja imevä rytmi sekä universumin laidasta laitaan kurkottuva äänimaailma muodostavat suorastaan tuskallisen komean tunnelman, joka kulkee kuulijan rinnalla elävänä ja inspiroivana.

Levy saa näkemään laivoja sumutorvineen, satama-alueita, teollisuushalleja, kiireesti surraavia vehkeitä ja vekottimia, syksyisiä rantakaislikkoja, kurkiauroja sekä usvaisia auringonnousuja ja -laskuja. Kaiken tuon nivoo yhteen Tapani Rinteen sfääreihin nouseva rehellinen soitto, joka kertoo tarinaa nykymaailmasta, kiireestä, ahdistuksesta, melankoliasta, haaveilusta ja uudesta alusta.

staRRk on hyvin industriaali ja jykeväbiittinen tuotos, jossa saadaan tuta aitoa monikasvoista RinneRadiota sekä rauhallisen pohdiskelevissa kappaleissa että rajuissa menobiiseissä Laibach-tyylisestä militanttijytinästä kosmiseen juhlallisuuteen. Levy kulkee kameleonttimaisen sulavasti tunnelmasta toiseen, taikoen kuulijan eteen koko ajan uusia visioita.

”staRRk on hyvin industriaali
ja jykeväbiittinen tuotos.”

Itseäni levyllä puhuttelee hyvin moni kappale ja sieluni syövereiden staRRk-ykkösen paikasta kisaa varsinkin neljä ensimmäistä mielialastani riippuen. Juuri nyt suosikkini on syksyn maisemiin ja tunnelmiin sopiva ”tule!” riipivällä herkkyydellään ja sydämensykebiitillään. Ensimmäistä kertaa kappaleet kuullessani tunsin olevani kuin lapsi karkkikaupassa – innostavia herkkuja vieri vieressä. Tästä setistä ei kuitenkaan saa ähkyä, vaan hyvä olo säilyy myös jälkikäteen.

RinneRadio on yhdistänyt taas eri konemusiikin genrejä ja monituisia mausteita luoden siitä täysin uniikin soundin, joka sopii ajattomasti tähän hetkeen. Taivaisiin tanssittava ja meditoimaan houkutteleva levy sopii niin kotisohvalle, radioaalloille, Musiikkitaloon kuin Metsä- ja Flow-festivaaleillekin. En huijaa, kuunnelkaa vaikka!

Lisää muun muassa staRRk-levyn taustoista saamme lukea Tapani Rinteen meille antamasta haastattelusta.

RinneRadio – Sugar Space

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap