fbpx
Julkaisut

Elokuva-arvio – Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Walter Mittyn ihmeellinen elämä ei ole jättimäinen tai valtavan yllättävä yllätyskäänteistään huolimatta. Se kuitenkin tarttuu kiinni tasapainoisen kevyenä ja mukaansatempaavana tunteiden, visuaalien ja musiikin annoksena, nostaa esiin laajan skaalan tunteita ja jättää jälkeensä hymyjä. Eri epeli.

Jossain mainospuheessa tätä elokuvaa verrattiin Forrest Gumpiin; minä irvistin ja lähdin teatteriin vähän epäileväisenä. Walter Mitty ei ole Forrest Gump, mutta se ei tee tästä elokuvasta huonoa. Walter Mittyn tarina on helposti seurattava, eikä siinä hierota älynystyröitä hoksatakseen minne seuraavaksi mennään, mutta tarina avautuu silti mukavan tasaisesti elokuvan kulun tahdissa. Se on kuin musiikkivideo tavallisen ihmisen elämästä efektien ja ihmeiden kera.

Walter Mitty on konttorirotta, joka kompensoi harmaata elämäänsä päiväunilla. Mutta entäpä jos oikea elämä olisikin antoisampaa kuin päiväunet? Ben Stillerin näyttelemä Walter Mitty on suorastaan herttaisen kömpelö, hiljainen höpsö, joka ei edes tiedä olevansa melkoisen hyvä monessakin asiassa. Sean Penn näyttelee elokuvan tarinan alkuunpanevaa ja Walterin vauhtiin potkaisevaa sivuhahmoa, karun komeaa ja mystistä valokuvaajasankaria Sean O’Connelia. Tämän parin dynamiikka toimii kätevästi koko elokuvan ajan, vaikka Sean Penniä ei elokuvassa paljoa nähdäkään.

Elokuvan värimaailma, messevät maisemat, kuvaustyyli, tekstien sijoittelu taustamaisemiin sekä isossa osassa oleva komean musiikin ja tarinan rytmitys ovat kaikki nautinnollista koettavaa. Tämä on tarkasti räätälöity sekä kaikkia tarvittavia naruja vetelevä elokuva. Mutta ei se laskelmointi haittaa, vaan Walter Mittyn ihmeellinen elämä on lämmin, hyvää tekevä, höpsö ja inspiroiva elokuva.

Kyllähän me kaikki sen tiedämme, että elää pitää nyt, mutta se tuppaa kuitenkin unohtumaan arjen puurtamisessa. Muistutus tulee siis tarpeeseen.

Hyvää vuotta 2014 ja uusia seikkailuja!

http://www.waltermitty.com/

Lisätiedot, SF Film Finland Oy:
WALTER MITTYN IHMEELLINEN ELÄMÄ (The Secret Life of Walter Mitty)

Ensi-ilta: 27.12.2013
Pituus: 115 min.
Ikäraja: K7

Näyttelijät:
Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine

Ben Stillerin tähdittämä ja ohjaama hyvänmielen draamakomedia Walter Mittystä – tavallisesta miehestä, jonka arkisen elämän vilkas mielikuvitus muuttaa uskomattomaksi seikkailuksi.

Walter Mitty (Ben Stiller) elävöittää tavallista yksinkertaista elämäänsä uskomattomilla ja koomisillakin päiväunelmilla, joissa mikään haaste ei ole hänelle liian suuri: hän kiipeää jättimäisen jäätikön päälle tai pelastaa vanhuksen räjähdysvaarassa olevasta rakennuksesta. Kun Walter ei unelmoi ja haaveile, hän on sankarillisen alter egonsa vastakohta: ihan tavallinen työpaineiden alla elävä kaveri, joka on liian ujo pyytääkseen nättiä työkaveriaan (Kristen Wiig) treffeille. Kun kohtalo puuttuu peliin, Walter joutuu sukeltamaan tosielämään ja lähtee maailmanlaajuiselle matkalle, josta tulee seikkailu, jollaisesta hän ei olisi osannut edes villeimmissä kuvitelmissaan uneksia.

Kuvat: Twentieth Century Fox, www.waltermitty.com

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap