fbpx
Julkaisut

Chisu tavoittelee Emma-palkintoa

Vuonna 2008 ensilevyn tehnyt Christel Sundberg eli Chisu tavoittelee Momentum 123 -levyllään vuoden 2019 Emma-palkintoa viidessä eri sarjassa: albumi, kriitikoiden valinta, tuottaja, vuoden naissolisti ja kotimainen artisti/yhtye.

Kuuntelin Momentumin lisäksi Chisun kaksi edellistä levyä, seuraavassa lyhyet luonnehdinnat.

Kun valaistun 2.0 (2013)

Aikoinaan ihmettelin, kun keski-ikäiset ja sitä vanhemmatkin tuttavani ylistivät levyä. Enää en ihmettele, sillä Chisu on tällä levyllä pystynyt siirtämään Suomi-iskelmän 2010-luvulle. Tasaisen kompin päälle hän on onnistunut luomaan muutamia korvamadoiksi muuttuvia melodioita: Sabotage, Kohtalon oma, Frankenstein. Ällistyttävin kappale on uudelleen luotu Suomi-humppa Kriisit.

Ällistyttävin kappale on uudelleen luotu Suomi-humppa Kriisit.

Polaris (2015)

Jos edellinen levy oli hiukan epätasainen, samaa ei voi sanoa Polariksesta, joka on yhtenäisempi ja tasokkaampi kokonaisuus. Ilmavasti äänitetyn levyn taustat ovat massiivisempia ja mahtipontisempia. Hyvin sovitetuissa taustoissa Yliopilaskunnan laulajia on käytetty taitavasti hyväksi. Korvaan helposti tarttuvaa melodiakaan ei ole unohdettu, ja vaihtelevat tempot tekevät levystä mukavaa kuuneltavaa.

Momentum 123

Chisun lähes yksin koostama, 10 raitaa ja 34 minuuttia musiikkia sisältävä Momentum 123 lyö ällikällä aikaisempien levyjen kuuntelijat. Nyt siirrytään suoraan puhtaasti elektroniseen maailmaan, mutta melodiaakin kuullaan (Artisti / Narsisti). Äänitys on ilmavan avara ja stereokuva leveä. Levyn äänimaailma on kaikkiaan hieno. Kappaleet ovat lyhyitä ja osa niistä loppuu kuin seinään ilman turhia venyttelyjä. Todella mainio kokonaisuus, joka todennäköisesti aiheuttaa Chisun vanhoissa ihailijoissa hämmennystä. Esimerkiksi raita neljä Chisu kuka? saa elektronimusiikin klassikon, Stockhausenin Gesang der Junglingen kuulostamaan Suvivirreltä!

Todella mainio kokonaisuus, joka todennäköisesti aiheuttaa Chisun vanhoissa ihailijoissa hämmennystä.

Emma-palkinnot julkistetaan lauantaina 8.2. Emma-gaalassa.

Kirjoittaja

Kommentointi suljettu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap